Кафедра початкової освіти
Психолого-педагогічний факультет

до статті 108 2

ЗМІНИ ВІДБУВАЮТЬСЯ ЛИШЕ ТОДІ, КОЛИ МИ ЙДЕМО ПРОТИ ТОГО, ДО ЧОГО ЗВИКЛИ

1 березня 2020 року на базі Криворізької загальноосвітньої школи № 108 відбувся майстер-клас для вчителів початкової школи, що проходять підвищення кваліфікації у Центрі доуніверситетської та післядипломної освіти КДПУ (начальник І.А.Кравцова). Також його мали змогу відвідати студенти 3 курсу спеціальності Початкова освіта Криворізького державного педагогічного університету (викладач О.А.Павлик). Тема є актуальною для майбутніх учителів: “Реалізація реформи «Нова українська школа» шляхом формування компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти”. Ідея освітніх змін очевидна - це перехід від школи знань до школи компетентностей, які в нерозривному зв’язку включають знання, уміння та ціннісне ставлення. Відповідно до цього оновлюються державні стандарти, сформовано новий зміст освіти, запроваджуються нові методики викладання. Успіх інноваційних змін у першу чергу залежить від учителя, його творчого потенціалу, безперервної самоосвіти, активної життєвої позиції. Саме тому вчителям і студентам важливо відвідувати такі заходи.

до статті 108 3

Майстер-клас почався з демонстрації ранкового кола і фрагменту урока, який представила спеціаліст вищої категорії Таран Ірина Іванівна. Теоретичний блок ґрунтувався на формуванні компетентностей та наскрізних умінь у здобувачів початкової освіти. На практиці було продемонстровано стратегії “Сторітеллінг”, “Думаємо і обмінюємося”, “Знаю.Хочу дізнатися. Дізнався” , “Кубик Блума”, використання цеглинок Lego. Відкриттям для нас стала документ-камера, яку дуже зручно використовувати в НУШ. Кожний прийом був підкріплений фрагментом уроку.

до статті 108 4

Нам дуже сподобався майстер-клас, ми отримали масу позитивних вражень, натхнення, досвіду та переконались в тому, що НУШ – це не так страшно, як здається. Головне - запалити вогник в очах дитини і підтримувати її інтерес до навчання. Студентам педагогічних вузів необхідно відвідувати такі заходи. Дякуємо за те, що ми маємо таку можливість.

Юлія Бондаренко, староста групи ПНП-17 КДПУ

10521
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30