Кафедра початкової освіти
Психолого-педагогічний факультет

Толока 1

КАФЕДРА ПОЧАТКОВОЇ ОСВІТИ КДПУ – УЧАСНИК МІЖНАРОДНОЇ ОНЛАЙН-ТОЛОКИ#6

Толоки здавна використовувалися нашими предками для спільної праці. У сучасних реаліях толокою стали називати окремі суспільні масові проєкти. Так, зокрема, в умовах пандемії в освітянській спільноті командою EdCamp було започатковано проведення безкоштовних одноденних онлайн-толок для відповідального вчительства на найактуальніші для освітян теми. Учасниками таких заходів зазвичай виступають представники МОНУ, зарубіжні гості, кращі педагоги-практики, які знайомлять авдиторію з найновішими вітчизняними та зарубіжними досягненнями в сфері освіти. Протягом квітня-грудня 2020 року було проведено 6 таких масштабних заходів.

На святковій Онлайн-толоці #6 «Інструменти якості освітніх матеріалів, безпеки та доброчесності в підсумках року», яка цього разу тривала аж 2 дні – 16.12.2020 та 22.12.2020 р., зібралися 2 664 учасників з 11країн світу.

16 грудня 2020 року з 13:00 до 18:00 відбувся перший день онлайн-толоки EdCamp Ukraine #6 - «Новий український підручник. Методи та інструментарій оцінювання якості навчальної літератури для Нової української школи» у форматі навчального курсу для експертів навчальної літератури (Модуль 1). Подія зібрала освітян і батьків з 9 країн світу: 1 032 – з України, 4 – США, 3 – з Великої Британії, 2 – Нідерландів, 1 – Німеччини, 1 – Франції, 1 – Угорщини, 1 – Італії.

Навчальний курс відбувся завдяки зусиллям Українського інституту розвитку освіти у співпраці з міжурядовим проєктом «Фінська підтримка реформи української школи» Навчаємось разом / Learning Together, що готує експертів/-ок з метою підвищення якості оцінювання освітніх матеріалів, зокрема підручників, а також підвищення професійної компетентності вчительства. По завершенню учасники толоки мали змогу отримати сертифікат про підвищення кваліфікації та стати сертифікованими експертами й експертками з оцінки якості освітніх матеріалів.

Навчальний вебінар розпочався вітальними виступами Арто Ваахтокарі, керівника проєкту «Фінська підтримка реформи української школи» («Навчаємось разом»), Вадима Карандія, директора Українського інституту розвитку освіти, координатора кластеру 3-«Розвиток освітнього середовища» проєкту «Навчаємось разом», Романа Шияна, національного директора проєкту «Навчаємось разом», Тетяни Харламової, завідувачки відділу УІРО, керівниці команди групи реформи підручників проєкту «Навчаємось разом».

У першій частині навчальної сесії освітянській спільноті було представлено доповіді фінських експертів «Фінська підтримка НУШ – ключової реформи МОН України» (Яркко Лампіселька, доктор Університету Гельсінкі, радник з питань розвитку освітнього середовища міжурядового фінсько-українського проєкту «Навчаємось разом»), «Критерії науковості у навчальній літературі» (Пирьо Хиденмаа, професор, декан факультету мистецтв, Гельсінкський університет), «Навчальний контент та структура підручників: видавничий погляд» (Марі Кюхкюнен, видавництво Отава), «Навчальна література і вчительство: фінський досвід» (Марко ван ден Берг, тренер викладачів, Педагогічна школа Гельсінкського університету).

У другій частині толоки виступили представники української команди проєкту «Навчаємось разом», зокрема Тетяна Харламова, завідувач відділу УІРО, керівник команди групи реформи підручників проєкту «Навчаємось разом», з доповіддю «Освітні матеріали: ситуаційний аналіз. Сучасні методи і інструментарій оцінювання»), Ірина Старагіна, кандидат психологічних наук, експертка з питань змісту освіти Команди підтримки реформ при МОН України, на тему «Модельна навчальна програма: як якісно розробляти, оцінювати та модифікувати») та представниці КДПУ - Людмила Лисогор, кандидат біологічних наук, член команди Кластеру № 3 проєкту «Навчаємось разом» і Олена Павлик, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри початкової освіти Криворізького державного педагогічного університету з промовою «Науково-методичні підходи до оцінювання якості освітніх матеріалів НУШ»).

Висловлюємо щиру вдячність ректору Криворізького державного педагогічного університету професору Шрамку Я.В. та директору студентського клубу Баруліній Ю.О. за підтримку і допомогу в проведенні заходу.

Толока 2

толока 3

Толока 4

Толока

13740
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31