Кафедра початкової освіти
Психолого-педагогічний факультет

1У родинному колі

У родинному колі

1 грудня 2020 року о 16:00 відбулася кураторська година у групі ПНП,Ф-20, куратором, якої є доц. Кравцова Інна Адамівна. Кураторська година була спільно підготовлена зі магістранткою-практиканткою 2 року навчання групи ПНПм-15 Матвійчук Вікторією. На захід було запрошено завкафедрою початкового навчання доц. Павлик О.А. З вітальним словом звернулася до студентів, завідувачка кафедри яка наголосила на окреслених завдання ректоратом університету щодо покращення якості та результативності дистанційного навчання в умовах першої адаптаційної сесії студентів. Під час, кураторської години на порядку денному розглянули два важливих питання:

  • 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • Звіт студентів групи про результати першої проміжної атестації.

З першого питання перед студентами у формі бесіди-демонстрації (презентації) виступила магістр-практикант Матвійчук В.О. Метою якої було привернути увагу студентів до вирішення проблеми епідемії, дискримінації ВІЛ-інфікованих, толерантного ставлення до них. Бесіда розпочалась із формулювання поняття ВІЛ/СНІД, з’ясування, як саме вірус потрапляє в організм людини. Оскільки одним із важливих способів запобігання поширенню СНІДу є роз’яснення таких аспектів ризику, як небезпека випадкових зв’язків та необхідність ретельнішого ставлення до свого життя, то студенти отримали інформацію й про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається. У дискусійних моментах підсумку бесіди першокурсники висловили подяку щодо вичерпної інформації та рекомендацій одержаних під час обговорення.

Друге питання було проведено у формі звіту за родинним столом, де кожен зі студентів мав можливість поділитися своїми враженнями та успіхами за перші три місяці адаптаційного періоду, а також прозвітувати результатами проміжної атестації. Студенти говорили про гострі та болючі питання дистанційного навчання, труднощі перших місяців семестру. Магістр-практикантка дала студентам поради з власного досвіду щодо особливостей і специфіки навчання на 1 курсі психолого-педагогічного факультету, а також побажала невичерпної енергії і наснаги на шляху до нових знань. Важливими і слушними для студентів були роз’яснення і рекомендації куратор групи щодо особливостей дистанційного навчання, а також підтримки власного здоров’я, необхідних фізичних вправ (фізкультхвилинок через 30- 40 хвилин перед монітором, гімнастики для очей).

В цілому результати проміжної атестації показали належний рівень адаптування студентів в університеті. Кураторська година проходила в теплій родинній атмосфері і завершилася побажанням здоров’я та успіхів у навчанні.

2У родинному колі

3 У родинному колі

4У родинному колі

5У родинному колі

6У родинному колі

7У родинному колі

8У родинному колі

13462
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша