Кафедра початкової освіти
Психолого-педагогічний факультет

1

Творча зустріч з автором підручника «Математика» для учнів початкової школи

Скворцовою Світланою Олексіївною

1 березня 2019 року в актовій залі Криворізького державного педагогічного університету відбулася творча зустріч зі Скворцовою Світланою Олексіївною, автором підручника «Математика» (1-4 класи), розробником Державного стандарту початкової загальної освіти, співавтором Типової освітньої програми НУШ, доктором педагогічних наук, професором, член-кореспондентом НАПНУ, зав. кафедрою математики та методики її навчання ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К.Д. Ушинського».

2

У рамках заходу було проведено методичний семінар «Психолого-дидактичні основи методичної системи навчання математики С. Скворцової та О. Онопрієнко».

3JPG

У семінарі взяли участь понад 400 учителів початкової школи Кривого Рогу, а також студенти психолого-педагогічного факультету спеціальності «Початкова освіта» Криворізького державного педагогічного університету.

4

На початку зустрічі завідувач кафедри початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Павлик Олена Анатоліївна звернулася до присутніх з вітальним словом, у якому наголосила на важливості творчого спілкування з автором навчально-методичних видань, можливості детально познайомитися зі змістом і структурою методичної системи навчання математики в початкових класах в умовах Нової української школи.

5

Під час заходу було проведено презентацію навчально-методичного комплексу «Математика», створеного С. Скворцовою у співавторстві з кандидатом педагогічних наук, старшим науковим співробітником, докторантом Інституту педагогіки НАПН України О. Онопрієнко.

6

Автор розкрила психолого-дидактичні основи методичної системи навчання математики в початкових класах в умовах Нової української школи, проаналізувала структуру методичної системи кожного з компонентів навчально-методичного комплексу та продемонструвала вибрані сторінки видань, які входять до його складу.

7

Наприкінці зустрічі учасники семінару долучилися до обговорення актуальних питань сучасної математичної освіти, отримали відповіді на суперечливі питання практики викладання математики в початкових класах в умовах Нової української школи.

Присутні мали можливість ознайомитися з виставкою навчально-методичних видань видавництва «Ранок», за підтримки якого було організовано захід, та який забезпечує постійну дистанційну методичну підтримку вчителів початкових класів протягом навчального року.

«Ця зустріч для нас, майбутніх учителів початкової школи, була корисною, цінною і пізнавальною. Ми взяли для себе багато цікавої і змістовної інформації, яку зможемо використати під час педагогічної практики та у майбутній професійній діяльності. Висловлюємо щиру подяку Скворцовій Світлані Олексіївні за цікавий, високоякісний, продуктивний, насичений захід, вдале поєднання науково-теоретичної і практичної частини семінару», – ділиться враженнями студентка психолого-педагогічного факультету спеціальності «Початкова освіта» Тарасенко Юлія.

7105
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30