Кафедра англійської філології
Факультет іноземних мов
31 травня відбулася чергова робоча нарада щодо підготовки проєкту нової редакції освітньо-наукової програми «Методика навчання мов» підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії спеціальності 014 Середня освіта (Іноземні мови).

IMG 1c2Члени робочої групи обговорили пропозиції і зауваження, надані здобувачами вищої освіти, що навчаються за ОНП, стейкхолдерами, серед яких керівники закладів освіти м. Кривого Рогу, де працюють аспіранти, завідувачі кафедр університетів-партнерів, де здійснюється підготовка майбутніх вчителів іноземних мов, а також представниками наукової спільноти.

У нараді взяли участь: гарант програми - д.пед.наук, проф. В.А.Гаманюк, завідувач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання к.філ.наук, доцент Г.М.Мельничук, члени робочої групи: д.пед.наук, проф. З.П.Бакум,  к.пед.наук, доцент О.Б.Каневська, к.пед.наук, доцент О.О.Пальчикова, к.пед.наук, доцент Н.Д.Соловйова, аспірантка четвертого року навчання К.В.Гостра.

Узагальнені пропозиції стали поштовхом до внесення змін до ОНП, формулювання загальних та спеціальних компетентностей і практичних результатів навчання відповідно до сучасних потреб, з урахуванням динамічних змін у освітній системі у зв’язку із прийняттям нових нормативно-правових документів на національному та загальноєвропейському рівнях, змінами пріоритетів щодо іншомовної підготовки у професійній сфері, у особистісному житті через розширення можливостей міжнаціональної взаємодії й доступу до джерел інформації іноземними мовами.

Серед пропозицій: врахувати потреби підготовки майбутніх докторів філософії до роботи у дистанційному форматі, в умовах інклюзивної освіти, з використанням новітніх технологій іншомовного навчання, в тому числі інтегрованого навчання мови і фаху, врахування потреб в іншомовному навчанні дорослих.

Прийнято рішення до 07 червня 2021 року підготувати проєкт нової редакції ОНП й обговорити її на розширеній нараді робочої групи.

15915
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31