Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

карч 37

27 квітня 2018 року у «Літературній вітальні» бібліотеки Криворізького педагогічного відбулась творча зустріч зі знаним криворізьким поетом і виконавцем авторської пісні Валерієм Карчем.

На заході були присутні завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, доцент В. В. Томашевський, старший викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну Л. В. Саприкіна, доцент кафедри педагогіки А. М. Король, доцент кафедри педагогіки О. С. Білоус, завідувач кафедри соціології та економіки, доцент І. В. Грабовець, доцент кафедри історії України та правознавства Л. В. Задорожна, викладач кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання, начальник відділу міжнародних зв'язків В. О. Турський, старший викладач кафедри дошкільної освіти А. Є. Іншаков, а також студенти історичного відділення факультету географії, туризму та історії, факультету мистецтв, факультету дошкільної і технологічної освіти, природничого факультету.

Інформаційний супровід зустрічі забезпечила зав. інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки О. А. Дікунова, яка запропонувала до уваги присутніх тематичну виставку «Літературне Криворіжжя», на якій було представлено 40 документів.

Організатори заходу, зав. сектора Л. В. Соколова і бібліотекар І категорії О. В. Шмалько представили гостя і запросили його до слова. Подорож до світу поезії розпочалася з емоційної авторської декламації пана Валерія, яка створила настрій на початку зустрічі: вірші криворізького барда справили велике враження на кожного з присутніх.

На заході лунали й авторські пісні Валерія Карча: «Пророк», присвячена улюбленому поетові автора Максиміліану Волошину – пісня, сповнена непростих роздумів про долю поетів усіх часів, «Балаклава», у якій пан Валерій поділився зі слухачами атмосферою бардівських фестивалів, «Геній» - річ з мінімалістичною мелодією, але оригінальним текстом, насиченим саркастичними роздумами поета про стан сучасної культури, «Сирена» - ще одна «фестивальна» пісня, у якій бард оспівує романтичний образ дівчини – прекрасної і вільної, як міфічні мешканки безмежних океанських глибин.

Не обійшлося на творчій зустрічі і без гостросоціальних зразків громадянської лірики, сповненої роздумів про актуальні проблеми сучасного суспільно-політичного життя країни. На завершення заходу організатори й гості «Літературної вітальні» подякували Валерію Карчу за нагоду долучитися до мистецтва сучасної авторської пісні; а пан Валерій запросив усіх охочих до неформального спілкування на невеличкій пам’ятній фотосесії.

Дякуємо барду за насичену мистецьку подію і чекаємо на нові зустрічі!

4811