Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

ФІМ_профорієнт.захід_березень.jpg

15 березня 2024 року, ліцеїсти 10-В та 11-Б класів мали можливість відвідали профорієнтаційний захід на базі Криворізького державного педагогічного університету, який був організований у тому числі і викладачами кафедр факультету іноземних мов (Турський В.О.Захарова Н.О.).

Подробиці в дописі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання.

25731

ФІМ_презент.монографії_нім.м.з_МВ.jpg

19 березня 2024 року викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання та студенти німецького відділення факультету іноземних мов КДПУ взяли участь у заході, який був присвячений презентації українсько-німецько-австрійської монографії «Verflochtene Kriegserfahrungen: Die Ukraine 1941-45 und 2014/2022». Презентація була проведена автором монографії - професором, доктором Тетяною Пентер (Гейдельбергський университет).

Подробиці у дописі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання.

 

25728

ФІМ_трен.НМТ_нім.2024.jpg

Шановні учасники!

Кафедра німецької мови і літератури з МВ надає можливість усім бажаючим прийняти участь у тренінговому національному мультипредметному тестуванні з німецької мови, яке буде проходити з 13 березня по 20 березня 2024 року у зручний для вас час в режимі онлайн.

Тренінгове національне мультипредметне тестування має на меті ознайомити із процедурою проведення НМТ, структурою та змістом мультимедійного тесту з німецької мови, різними формами завдань на читання і розуміння мови, та перевірку ваших граматичних і лексичних навичок у наближених до НМТ умовах.

У вас буде можливість перевірити свої знання та отримати корисний досвід щодо проходження тесту такого рівня.

 Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся [email protected]

Онлайн покликання на тест вже активне.

Запрошуємо всіх бажаючих до участі!

25488

ФІМ_трен.НМТ_анл.2024.jpg

Шановні учасники! 

З нетерпінням чекаємо вашої участі у тренінговому національному мультипредметному тестуванні з англійської мови, яке відбудеться онлайн з 14 по 21 березня. 

Дата: 14-21 березня 2024 року
Час: будь-який час у зазначені дати
Місце: покликання на тест.

Це ваш шанс продемонструвати свої знання та отримати корисний досвід перед майбутніми екзаменами. 

Програма тестування включає в себе:

Завдання на читання
Тестування лексичних та граматичних навичок
Оцінка здатності використовувати мову у наближених до НМТ умовах/
Не пропустіть цю можливість підвищити свій рівень володіння англійською мовою та розвинути свої академічні навички! 

У вас є чудова можливість зразу перевести свої результати у 200-бальну шкалу після проходження тесту.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтеся до [email protected].

Чекаємо на вас з нетерпінням!

25483

ФІМ_зустріч_АФ_щодо_трен.НМТ-24.jpg

7 березня кафедра англійської філології провела зустріч робочої групи щодо організаціі та проведення тренувального НМТ-2024 з англійської мови в рамках професйно-орієнтаційної роботи кафедри у вступній кампанії КДПУ 2024.

До складу групи увійшли: Зоренко Ірина Станіславівна, завідувач кафедри англійської філології, Шуміліна Ірина Павлівна, відповідальна за проведення пробного НМТ з англійської мови; Кобилінська Анна Сергііївна, викладач кафедри англійської філології; а також студенти І-ІІІ курсів спеціальності 014 Середня освіта. Англійська мова і зарубіжна література (Чайка Є., Литвин Д., Степанова Є., Ісмаілова Е., Корсікова Є., Шпилякова О.).

Під час зустрічі учасники обговорили зміст та формат тесту, студенти висловили побажання щодо організації самого тестування, а також, виходячи з власного досвіду проходження пробних тестувань на базі КДПУ за минулі роки, висловили велику підтримку проведенню подібних заходів. Як зазначили самі студенти, пробне тестування дає можливість не тільки перевірити свої знання та рівень підготовки до складання НМТ, але це ще чудова можливість потренувати свою психологічну стійкість у подоланні стресового стану під час проходження тесту, адже умови пробного тестування максимально наближені до реального.

25482

ФІМ_день_рідної_мови_2024.jpg

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови.

Традиційно в нашому університеті проведено святковий захід до цього свята. Гостями заходу була вся спільнота Криворізького педагогічного. Студенти мали змогу розповісти про те, як вони люблять рідну Батьківщину та нашу неймовірну рідну мову. Лунали вірші, пісні, голоси пошани та поваги до тих, хто боронить нашу землю, і є славетним нащадком сміливого та нескореного козацього роду.

Зі святом! 

25228

ФІМ_інтенс.курс_Варданян_М.В._лютий_2024.jpg

На початку лютого доктор філологічних наук, професор кафедри перекладу та слов’янської філології Марина Варданян провела інтенсивний курс з українського художнього перекладу та перекладу дитячої літератури на базі Інституту перекладознавства Гайдельберзького університету.

Інтенсивний курс тривав два дні. Були окреслені питання історичних аспектів розвитку українського художнього перекладу та його націєтворчої ролі, обговорені теоретичні питання перекладу творів дитячої літератури, а також воркшопів із перекладу цифрових мультилінгвальних дитячих ілюстрованих книг додатка BookaBooka. На курс викладачки Криворізького педагогічного записалося понад 70 онлайн та 16 очних учасників, серед яких – студенти Гайдельберзького університету, дипломовані перекладачі, а також зацікавлені особи, які проживають у Німеччині. Участь у блок-семінарі взяли й студенти з Варшави, Праги, Женеви, Мілана, а також студенти українських університетів.

Крім присутності на дводенному інтенсиві та долучення до нього, учасники мали виконати перекладацький проєкт. Успішно завершені проєкти, які отримають позитивний відгук від нашої викладачки, будуть відзначені сертифікатами.

Детальніше у дописі прес-центру КДПУ.

25227

ФІМ_профорієнт.захід_лютий_2024.jpgУ лютому на базі Криворізького державного педагогічного університету пройшов традиційний профорієнтаційний захід. Цього разу наш університет гостинно відкрив двері для здобувачів освіти Центрально-Міського ліцею міста Кривий Ріг.

Викладачі нашого факультету - Зінченко П.С. і Турський В.О. - презентували факультет іноземних мов та спеціальності факультету, розповіли про особливості і переваги навчання на нашому факультеті.

Детальніше на сторінці кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання

24838

20240125_154247_0000.png

Знайомимося зі спеціальностями факультету іноземних мов.

Пропонуємо навчання за трьома спеціальностями:

  • Філологія. Германські мови та літератури (переклад включно), перша англійська;
  • Середня освіта (мова та зарубіжна література (англійська));
  • Середня освіта (мова та зарубіжна література (німецька)).

Навчаючись на факультеті іноземних, на вас чекають безліч можливостей: вивчення декількох іноземних мов, а також літератури неосяжного світу та різних епох, перекладацька діяльність, секрети навчання іноземній мові, академічний обмін та студентська наукова робота.

24616

ФІМ_запрошення_День_філолога_2024.jpg

ІІ Науково-практична конференція та творча лабораторія  «День філолога на факультеті іноземних мов» відбудеться 19 квітня 2024 року у Криворізькому державному педагогічному університеті в онлайн-форматі на платформі ZOOM.

Робота конференції планується за такими напрямами: 

  • Дослідницький, методичний напрям: результати досліджень учнів і студентів, методичні розробки вчителів з іноземних мов і зарубіжної літератури;
  • Творчі лабораторії (учні, студенти): декламування власних віршів, конкурс перекладів, есе та історії різних жанрів.
    24596
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31