Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

17.03.22 р. на засіданні кафедри англійської філології обговорено підготовку проєкту освітньо-професійної програми “Англійська мова, зарубіжна література” з підготовки магістрів зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)).

Виступила О. О. Пальчикова – гарант освітньої програми “Англійська мова, зарубіжна література” з підготовки магістрів зі спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська)) про доцільність внесення змін до  ОПП. Доповідачка повідомила, що до обговорення ОПП долучалися випускники кафедри, науково-академічна спільнота, роботодавці, здобувачі вищої освіти, які внесли пропозиції та зауваження, згідно з якими ОПП було скориговано.

Керівник робочої групи та гарант ОП – к. пед. н., доцент О. О. Пальчикова доповіла, що назву програми “Англійська мова, німецька мова, зарубіжна література” було змінено на “Англійська мова, зарубіжна література” у зв'язку з тим, що по-перше: в сучасних закладах освіти затребувані фахівці, які викладають англійську мову та зарубіжну літературу; по-друге: оскільки в магістратуру вступають здобувачі різних спеціальностей, які не мають базових знань з німецької мови, дисципліну “Сучасна німецькомовна комунікація” було вилучено з нормативного блоку дисциплін та додано до варіативного у формулюванні: “Практикум з мовної комунікації (друга мова) – німецька”.

Відбулися також зміни у складі робочої групи: керівником робочої групи та гарантом ОПП призначено О. О. Пальчикову, оскільки наукові інтереси фахівчині дотичні до змісту нормативних і вибіркових дисциплін, які вона викладає. У зв'язку з тим, що магістрантка спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська) Бут Дар’я Ігорівна завершила навчання, до складу робочої групи увійшла Мінаєва Поліна Андріївна, бакалавр спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська).

Л. О. Луценко відзначила зміни розподілу кредитів в ОПП 2022 р., що зумовлено вилученням дисципліни “Сучасна німецькомовна комунікація” та відміною комплексного екзамену з “Другої мови та методики її викладання” і оглядових лекцій відповідно. Внаслідок цього збільшено кількість кредитів, відведених на дисципліни “Сучасна англомовна комунікація”, “Загальне мовознавство”, “Генеза світової літератури”.

М. Зуєнко – стейкхолдер, д-р. філол. н., доцент, завідувач кафедри англійської та німецької філології Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка запропонувала збільшити кількість кредитів на викладання дисципліни “Сучасна англомовна комунікація” з 5 до 9, оскільки англійська мова є засобом міжнародного спілкування та необхідним інструментом встановлення й підтримання продуктивних міжнародних контактів на ринку праці. 

Було ухвалено рішення внести пропозиції щодо оновлення змісту та структурування освітньо-професійної програми «Англійська мова, зарубіжна література» підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти (галузь знань 01 Освіта/Педагогіка. Спеціальність 014 Середня освіта. Предметна спеціальність 014.02 Середня освіта (Мова і література (англійська)).

25526
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31