Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

01.06.2022 р. на засіданні кафедри англійської філології заслухали Пальчикову О. О., гаранта ОПП «Англійська мова, зарубіжна література» другого (магістерського) рівня, яка повідомила, що проєкт ОП був оприлюднений на офіційному вебсайті для обговорення. Упродовж місяця усі зацікавлені особи мали змогу подати свої пропозиції на пошту або через заповнення форми. До робочої групи надійшли пропозиції від д-ра філол. наук,  доцента кафедри перекладу та слов’янської філології М. В. Варданян:  змінити назву нормативної дисципліни «Генеза світової літератури» на «Зарубіжна література: основні етапи та тенденції розвитку», оскільки, по-перше: поняття «світова література» охоплює також твори українського письменництва, тоді як зарубіжна розглядає літературні праці закордонних авторів. По-друге: слово «генеза» акцентує на зародженні літературних жанрів, тоді як на старших курсах доцільніше вивчати їх етапи і тенденції розвитку. Рекомендацію прийнято. 

О. В. Ганчук – к. пед. н., доцент кафедри географії та методики її навчання КДПУ зауважила, що не зовсім зрозуміло чи передбачено ОП складання комплексного кваліфікаційного екзамену із зарубіжної літератури. Зауваження взято до уваги: оскільки зі спеціальності 014 Середня освіта відсутні стандарти вищої освіти, було вирішено, що запровадження комплексного кваліфікаційного екзамену не є обов’язковим. Студенти матимуть змогу писати кваліфікаційні роботи на кафедрах англійської філології, англійської мови з методикою викладання, перекладу та слов’янської філології.

О. Б. Каневська – к. пед. н, доцент кафедри перекладу та слов’янської філології наголосила на важливості запровадження вибіркової дисципліни з методики навчання іноземних мов для осіб з особливими освітніми потребами. Рекомендацію прийнято. З-поміж дисциплін вільного вибору студентам запропоновано обрати курс «Іншомовна освіта дітей з особливими освітніми потребами».

Т. О. Дороніна – д. пед. н., професор кафедри педагогіки внесла пропозицію щодо розроблення модуля чи теми у межах нормативної дисципліни «Сучасні освітні парадигми та технології», де було б акцентовано на освітньому менеджменті, оскільки сучасний фахівець, що викладає англійську мову і зарубіжну літературу має здійснювати успішну управлінську діяльність у закладах середньої освіти. Рекомендацію прийнято.

М. Зуєнко – стейкхолдер д. філол. н., доцент, завідувач кафедри англійської та німецької філології Полтавського національного педагогічного університету імені                 В. Г. Короленка  запропонувала ввести вибірковий курс, в якому було б представлено культурні розбіжності під час спілкування з іншомовними репрезентантами, що дозволить майбутньому фахівцю враховувати ментальність та індивідуальні особливості в процесі навчання представників різних культур. Рекомендацію прийнято. Студентам запропоновано дисципліну «Крос-культурна взаємодія: теорія та практика».

Г. Гумматова – студентка 6 курсу факультету іноземних мов спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (англійська) висловила побажання щодо зміни назви вибіркової дисципліни «Цифрова і медійна грамотність» на «Інфомедійна грамотність», оскільки вона є більш поширеною і точною в освітньому просторі. Рекомендацію прийнято.

Вирішено схвалити ОПП «Англійська мова, зарубіжна література» другого (магістерського) рівня та подати її на розгляд вченої ради факультету.

25527
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31