Факультет педагогічної освіти
ТЕХНОЛОГІЧНА ОСВІТА. ПРОФЕСІЙНА ОСВІТА.
ДОШКІЛЬНА ОСВІТА. СПЕЦІАЛЬНА ОСВІТА.

14 жовтня в Україні відзначають День захисника України, Покрови пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. Не оминули цю дату і на факультеті дошкільної і технологічної освіти.
Так, в академічних групах 1-4 курсів кураторами Серьогіною І.Ю., Іншаковою І.Є., Штепою Л.Г., Чулошніковою М.О. та ін. було організовано та проведено кураторські години до Дня українського козацтва, що відзначається в Україні відповідно до Указу Президента України від 07.08.1999 № 966/99 в день свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня.

СО 22 2  Рисунок1

В Україні немає важливішого чинника, який би був і центром, і перехрестям, і змістом переважної більшості соціальних процесів, та важливішого компонента національної й територіальної консолідації, ніж козацтво. Саме цей феномен сприяв виробленню такого способу життя українського етносу, який допоміг йому вижити в умовах не тільки відсутності власної держави, але й за часів тотального знищення всього національного, самобутнього. За останні три з половиною століття український народ тричі піднімався на боротьбу за встановлення державної незалежності.

IMG 20221016 122819 715  IMG 20221016 122750 722
У ході дискусій були обговорені питання виникнення козацьких громадських утворень: Козацького земляцтва (1984); спортивної школи козацького мистецтва «Бойовий гопак» у Львові (1985); Запорізького козацького товариства «Запорозька Січ» (1990); «Козацького товариства Київщини» (1990) та ін.

Рисунок5  IMG 20221016 122834 984
Крім того, обговорили положення «Про Національну програму відродження та розвитку Українського козацтва». Метою Національної програми є подальший розвиток і утвердження козацтва як громадської сили, здатної істотно впливати на процес консолідації суспільства. Вона передбачає участь українського козацтва у військово-патріотичному вихованні молоді; створенні, відродженні, відновленні та охороні заповідних місць і об'єктів; проведення освітянських, культурно-просвітницьких заходів, науково-дослідної, пропагандистської та видавничої роботи; організацію туризму, спортивних змагань; здійснення господарської, природоохоронної та міжнародної діяльності.
Розглянули символіку українських козаків та висвітлення теми у народній творчості.

На зустрічах студенти пригадали й сучасних воїнів. які боронять наші землі від ворожої навали. Демонстрували власні відеофільми.

СО 22 3

Магістранти груп ДВПм-22 та ДВм-22 брали участь у загальноуніверситетському заході присвяченому Дню захисників і захисниць України та святі Покрови Пресвятої Богородиці. Декламували вірші, висловлювали побажання та демонстрували відеоролики.

Магістри 1  Магістри 2

Магістри 3

В.о. декана факультету Кулінка Ю.С. 15 жовтня брала участь у майстер-класі з розпису тарілі, де створювали символічний малюнок Козацького Хреста - давнього символу українського воїнства, що став емблемою наших сучасних лицарів  - воїнів ЗСУ. Символ Хрест увібрав у себе багато сакральних значень. Хоча розписували звичайну паперову тарілку, однак говорили про особливе значення гончарного мистецтва, народні традиції козаків, символи на їх гербах та прапорах.

майсте клас 1  майсте клас 2

20394
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша