Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

4

Чи не найбільша мрія дитинства – ким бути у дорослому житті. Дівчача мрія – вчителька, лікарка чи співачка, хлопчача – льотчик, футболіст, IT спеціаліст. Буває, що з плином часу мрії змінюються. Так на місце лікаря приходить юрист, а льотчика – геолог.
Але є професія, якій, обравши раз, не зраджують ніколи ні хлопці, ні дівчата. Це – професія перекладача.

Бо вона реально корисна! Чому? Вже на уроках англійської в школі стає зрозуміло, що знання різних мов підбере ключ до багатьох замкнених дверей.Професія перекладача дозволить подорожувати світом, спілкуватися з людьми з інших країн, дізнаватися звичаї інших народів. А це вже суперкорисно!
Вона дуже крута! Чому? Володіння кількома іноземними мовами може значно розширити кругозір і поліпшити загальний рівень знань. Знаючи мови, можна прочитати великі твори зарубіжних письменників в оригіналі, адже при перекладі нерідко втрачається сенс твору, який хотів донести до нас автор. А можна і самому перекласти будь-який твір.
А це вже суперкруто!
Вона справді класна! Чому? Перекладач – універсал. Він може стати свідком діалогу двох людей, які розмовляють різними мовами, допомогти їм порозумітися і знайти нових друзів таким чином.
Це напрочуд перспективно! Чому? Працюючи в цій сфері, можна отримати гарну роботу, колектив фахівців-однодумців, кар’єру, і, найважливіше, високу зарплатню. А це вже суперперспектива!

Як зробити цю мрію реальністю?
Крок 1. Пройди тест і дізнайся, чи варто тобі вчитись на перекладача?
1) Ти розумний? – Так / Ні
2) Ти хочеш мати гарну високооплачувану роботу? – Так / Ні
3) Тобі подобається вивчати мови? – Так / Ні
4) Ти любиш подорожувати? – Так / Ні
5) Тобі подобається знаходити нових друзів? – Так / Ні
6) Ти товариський, веселий, ініціативний і відповідальний? – Так / Ні
7) Ти не боїшся труднощів і готовий до нових відкриттів? – Так / Ні
Якщо ти відповів мінімум на 5 питань «Так», тобі точно необхідно вступати до Криворізького державного педагогічного університету на факультет іноземних мов спеціальність 035 Філологія, адже там на тебе очікують три іноземні мови (англійська, німецька, французька), 5 різних практик, чудові викладачі, нові друзі, цікаве дозвілля, море креативу і океан позитиву!

Крок 2. Поміркуй і усвідом. Людство не мало єдиної мови щонайменше після Вавилонської вежі (і не факт, що мало її до), але тільки зараз, буквально впродовж останніх десятиліть, ми вперше намагаємося осягнути мовне розмаїття людства як справжнє багатство і ресурс, який потребує особливої уваги. Поруч із Круто і Класно, Корисно і Перспективно, професія перекладача – копітка і складна філологічна праця, відповідальність і точність, вдосконалення і творчість, змагання з самим собою. Але в цієї праці є Почесна і Благородна місія – об’єднувати різні культури і різних людей.


Крок 3. Вступай. Бажання, знання, сміливість і віра в себе допоможе стати перекладачем! Долучайся до спільноти, яка щодня успішно долає бар’єри і відкриває для себе новий мовний світ! Щоб жити на одній планеті і будувати мости замість стін.

19676
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30