Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

ФІМ НАФ

Шановний абітурієнте, тебе гостинно вітає кафедра німецької мови і літератури з МВ Криворізького державного педагогічного університету!
Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання з початку її утворення підтримує тісні контакти з інституціями іноземних держав, які мають свої представництва в Україні, а саме Гете–інститут, Німецька служба академічних обмінів (DAAD), та міжнародними громадськими спілками, наприклад, Асоціацією українських германістів та Української спілки германістів вищої школи, які спрямовують свою діяльність на популяризацію німецької мови та вдосконалення рівня професіоналізму вчителів німецької мови в середніх освітніх закладах та закладах вищої освіти країни.

Свідченням такої співпраці може слугувати те, що протягом останніх років більшість викладачів кафедри брали участь у проєктах та науково-методичних семінарах Гете–інституту, у тому числі і у Німеччині, а також є делегатами від України на форумах Всесвітнього Союзу германістів, Всесвітньому форумі германістів в Італії. Викладачі нашої кафедри неодноразово ставали стипендіатами Гете–інституту та Німецької служби академічних обмінів. Крім того, викладачі кафедри постійно беруть участь у міжнародних конференціях як в Україні, так і за кордоном.
Кафедра німецької мови і літератури з МВ запрошує на навчання за предметною спеціальністю 014.02 Середня освіта (Мова і література німецька) з додатковою предметною спеціальністю 014.02 Середня освіта (Мова і література англійська). Навчаючись саме за освітньо-професійною програмою "Німецька мова, англійська мова", Ви отримаєте ґрунтовну підготовку з двох спеціальностей та двох мов і кваліфікацію бакалавр середньої освіти (Мова і література німецька), вчитель німецької та англійської мов. Випускники нашої спеціальності можуть обіймати посади вчителя німецької мови, англійської мови базової середньої школи (гімназії), а також знайти застосування набутих знань, умінь і навичок як методисти, співробітники рекламних агентств, організатори мовних курсів у сфері неформальної освіти, секретарі-референти, перекладачі.
Але навчання в КДПУ за спеціальністю Середня освіта (Мова і література німецька) є не лише отриманням якісної освіти, але й місточком до всього світу. Кафедра постійно розширює географію своєї міжнародної діяльності, надаючи студентам можливість відкривати німецькомовне середовище саме серед носіїв мови та реалізувати їхнє право на академічну мобільність.
Наші студенти є постійними членами наукових, методичних та академічних заходів за кордоном. Вже традиційною стала участь наших студентів в освітніх заходах Академії Центральної Європи (м. Бад Кіссінген, ФРН) та Міжнародної Асоціації Sonnenberg (м.Андреасберг, ФРН).
Співпраця кафедри з DAAD реалізується у щорічних інформаційних днях Німецької служби академічних обмінів на базі ФІМ, під час таких заходів студенти отримують докладну інформацію про наявні проєкти та стипендіальні програми, правила оформлення заяв для участі у стипендіальних програмах. І найголовніше: скласти тест на визначення рівня володіння мовою, що є першим кроком до участі в міжнародних програмах. Вже не один десяток студентів спеціальності Середня освіта (мова література німецька) отримали
стипендії від DAAD.
Кафедра німецької мови і літератури з МВ має також тісні зв’язки з Університетом Пардубіце (Чехія). Щоліта група наших студентів зі своїми однолітками з усієї Європи, що вивчають німецьку мову, беруть участь у мовних курсах при університеті Пардубіце. Також плідна співпраця кафедри з університетом Пардубіце реалізується у проєкті програми ЄС ЕРАЗМУС + КА 1 (академічна мобільність). Проєкт передбачає навчання наших студентів за суміжними програмами партнерського університету протягом семестру.
Задля підготовки висококваліфікованих майбутніх вчителів кафедра німецької мови і літератури з МВ і надалі залучатиме провідний міжнародний досвід, визначатиме міжнародну студентську мобільність, академічні обміни пріоритетними напрямами міжнародної діяльності.
Отже, запрошуємо на навчання за спеціальністю 014.02 Середня освіта (Мова і література німецька) до КДПУ!
Навчайся! Пізнавай світ разом з ФІМ!

19678
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша