Факультет мистецтв (Музично-хореографічне відділення)
Музичне мистецтво. Хореографія.

632дпш9785123сми

17 лютого о 13-50 студенти групи МХК-19 на чолі з куратором Варнавською Л.І., старостою групи Сидоренко Тетяною до Міжнародного дня рідної мови провели кураторську годину на тему «Нові слова в українській мові», дослідили якою стала українська мова сьогодні.

Студентам нагадали, що з 3 червня почав діяти новий Український правопис 2019 року; акцентували увагу на тому, що, новий правопис рекомендовано застосовувати норми і правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя.

37ьт76ьт798оь

 

 

 

 

 

 

 

 

Студенти обрали для себе окремі фрагменти новацій і змін у новому правописі, 20 новацій, які, на їх думку, були слушними. Наприклад, сучасний правопис назви сайтів та інших інтернет-сервісів (твітер, ґуґл; мережа «Фейсбук», енциклопедія «Вікіпедія»; фейсбука, ютуба, імейла в родовому відмінку); правопис слів, в яких раніше використовували дефіс (віцепрем’єр, віцеконсул, ексчемпіонка, екс-міністр); принцип передачі сполучення TH у словах грецького походження з допущенням орфографічної варіантності (анафема і анатема, дифірамб і дитирамб, ефір і етер, кафедра і катедра, логарифм і логаритм, міф, міфологія і міт, мітологія) тощо.

Підготували інформацію і звітували Нікітіна Ольга, Сидоренко Тетяна. Година дослідницької роботи у сфері сучасного мовознавства виявилася цікавою, корисною і пізнавальною.

10224
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша