Факультет мистецтв (Музично-хореографічне відділення)
Музичне мистецтво. Хореографія.

МХК 16МХК 18мхк 20

 

 

 

 

 

 

19 жовтня 2020 року студенти музично-хореографічного відділення разом зі своїми наставниками-викладачами організовано і плідно попрацювали на кураторській годині у форматі он-лайн згідно плану виховної роботи. Тематика годин була цікава і різноманітна.
Першокурсники – МХК-ХХК-20 (куратори Мазіна О.О., Чєрніж О.М., старости С.Довгаль, М.Куц) обговорили питання договорів навчання, отримання і використання студентських квитків, згадали про податкову компенсацію за навчання, про правила безпеки, особливості дистанційного навчання. Куратори нагадали правила дотримання протиепідемічних заходів під час карантину.

 

ХХК 18ххк 20ХХК 18 2изображение viber 2020 10 19 12 38 36У групі МХК-17 (куратор Лященко І.С., староста О.Змієвська) кураторська година була присвячена Дню українського козацтва. Повідомлення та відео-презентацію «Хто такий Козак Мамай?» підготували К.Ситніченко та М.Сафонова, стислий зміст якого полягав у наступному «Образ козака Мамая – один з найпоширеніших і найзагадковіших в українській міфології. З одного боку, типове сюжетне зображення Мамая вважається мало не єдиною не канонічно християнською, а народною іконою.Недарма ім’я Мамай іноді інтерпретують як похідне від тюркського – «ніхто». А на одній з картин «Козак Мамай», написаній у ХVIII чи XIX сторіччі, є такі рядки:
«Хоч дивися на мене, та ба – не вгадаєш!
Відкіль родом і як зовуть – нічирчик не знаєш!
Коли трапилось кому у степах бувати,
То той може прізвище моє угадати.
А в мене ім’я не одно, а єсть їх до ката!» Образ Мамая – це передусім ідеальний образ українського лицаря-козака. Можливо також, і мандрівного бандуриста чи кобзаря. образ Мамая нині часто використовують українські митці, які у своїй творчості звертаються до національної тематики. Не оминають його своєю увагою і волинські митці, яких козак Мамай зачаровує своїм первісним народним магнетизмом.

мхк 177777777

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Хореографи групи ХХК-17 (куратор Ярошенко О.М., староста Р.Туменко) на мистецькій конференції знайомились із життям і творчістю О. Уайльда «Людина, яка завжди виходила за рамки дозволеного», присвяченій 165 річниці від дня народження.
Про навчання на віддаленні та поточні питання, з ним пов’язані, про стан здоров’я і настрій ділились думками та враженнями студенти групи МХК-19 (куратор Варнавська Л.І., староста Т. Сидоренко).

656427656656427099
В групі МХК – 16 (куратор Бондаренко А.В., староста І. Яблуновська) до всесвітнього дня інформації про розвиток провели тематичну поличку "Саморозвиток особистості". Про Міжнародний день анімації пригадали студенти МХК-18 (куратор Чеботаренко О.В., староста Е.Пащенко)

12985
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша