Факультет мистецтв (Музично-хореографічне відділення)
Музичне мистецтво. Хореографія.

686780041686919950Студенти групи МХК-18 (куратор Чеботаренко О.В., староста Якімець Анастасія) до Міжнародного дня музики (01.10) підготували бесіду на тему «М.Скорик – дзеркало української культури».

Вступне слово надали куратору Чеботаренко О. В.; студенти Пащенко Е., Кропачева А. розповіли стисло про 1) основні моменти життєпису композитора, впливові музичні коріння, причетність до родини Соломії Крушельницької; 2) зазначили найвагоміші нагороди; 3) окреслили основні етапи творчості львівської школи, до якої належав ювіляр, відомі музичні твори, музику до к/ф, теоретичні праці; 4) інформували про події щодо вшанування пам,яті композитора, згадали, що в Україні заснували національну премію ім. М. Скорика. Премію вручатимуть за видатний внесок у розвиток музичного мистецтва України..

На завершення прослухали фрагменти з «Гуцульського триптиху», «Юнацького» концерту для ф-но з оркестром, п,єси з циклу «В Карпатах». Завдяки кураторській годині студенти мали можливість хоча би на крок наблизитись до розгадки феномена видатного діяча України.

686921316

 

16968
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша