Кафедра початкової освіти
Психолого-педагогічний факультет

Зображення1

У другій половині лютого традиційно на факультетах, кафедрах, в багатьох академгрупах та в університетській бібліотеці проводяться святкові заходи з нагоди Міжнародного дня рідної мови. До цього свята долучилися і студенти другого курсу групи ПНАІ-22 спеціальності «Початкова освіта» психолого-педагогічного факультету. Куратор, доцент Пруняк В.В., розповів про історію виникнення свята рідної мови. Його було запроваджено на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у  жовтні 1999 року, а з 21 лютого 2000 року це свято відзначають і в Україні.

На урочистому заході йшлося про необхідність створення в суспільстві всіх умов, щоб розмовляти українською було актуально, престижно і модно, щоб кожен громадянин відчував гордість за свою рідну мову, за свою країну. Особливої ваги набуває вміння досконалого володіння словом для учителя початкової школи, який закладає основи культури мовлення і мислення майбутніх громадян України, виховує творчу особистість, її самоповагу, національну самосвідомість. У зв’язку з цим студенти згадали слова видатного українського педагога В.О. Сухомлинського «Кожен учитель початкових класів насамперед словесник». Саме він закладає основи культури мовлення, визначає стратегію розвитку гармонійної особистості.

Пруняк 6

Учасники свята читали вірші відомих українських поетів, висловлювання видатних громадських діячів про рідну мову, звучали неперевершені українські пісні. Усім запам’яталися слова Олександра  Скопненка, якого цитували на святі: «Тож хай кожен народ живе в домівці рідної мови, без якої йому бракуватиме повітря, сонячного світла, спілкування й людського тепла!».  Адже  жодна чужа мова не замінить рідної. Бо вона – той місток, що веде до джерел. Можна до дрібниць опанувати чужу мову. Одначе плакати й сміятися, кохати й бачити сни можна тільки рідною!

Untitled3 Untitled4

Untitled5Пруняк 7

Зображення2

24940
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Липень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31