Кафедра філософії
Криворізький державний педагогічний університет

Шановні співробітники університету й студенти!  

Кафедра філософії Криворізького державного педагогічного університету вітає з Новим роком! Бажаємо в 2024 р. наснаги і наполегливості, ініціативності й креативності, миру та злагоди. Хай 2024 р. приносить тільки радісні звістки!

З Новим 2024 роком 1

Коротко окреслимо основні досягнення кафедри філософії у 2023 р. 

Для кафедри філософії 2023 р. був роком активної співпраці з міжнародною та українською філософською спільнотою. Пишаємося досягненнями д. філос. н. Я. В. Шрамка, к. філос. н., доц. Н. П. Козаченко, к. філос. н., доц. О. В. Мішалової, які реалізовували спільні проєкти з колегами Рурського університету (м. Бохум, Німеччина). Також слід відзначити внесок к. філос. н., доц. О. П. Панафідіної, к. філос. н., доц. Г. А. Балути й к. філос. н., доц. А. І. Абдули, які представляли кафедру на конференціях та круглих столах різних рівнів (детальніше про заходи за посиланням). Хочемо зазначити, що кафедра філософії відкрита до співпраці й обміну досвідом з викладачами філософії закладів освіти різних рівнів, тому запрошуємо на стажування.

Незважаючи на виклики, які ставить перед нами сучасність, кафедра філософії не припиняє працювати над забезпеченням високої якості освіти в Криворізькому державному педагогічному університеті. У цьому році, як завжди, вийшла нова фаховий збірник наукових праць «Актуальні проблеми духовності» (детальніше в цьому дописі). Невдовзі студенти матимуть змогу ознайомитися з новим посібником з естетики, укладеним к. філос. н., доц. Г. А. Балутою та к. філос. н., доц. А. І. Абдулою. Цей посібник став результатом кропіткої методичної роботи, і вважаємо, що він не має аналогів серед інших навчальних видань у цій галузі.

Кафедра філософії продовжує розробляти нові навчальні курси задля забезпечення освітніх потреб студентства. Так, у 2023 р. для бакалаврського рівню запропоновано новий курс «Сходознавчі студії» (автор курсу: О.Є. Оліфер); магістранти фізико-математичного факультету можуть прослухати курс д. філос. н. Я. В. Шрамка «Сучасна некласична логіка»; здобувачі науково-освітнього рівню «Доктор філософії» можуть набути вдосконалити професійні компетентності, вивчаючи оновлені курси «Етика професійного дискурсу» (автор: к. філос. н., доц. Г. А. Балута) і «Трансформація освіти в сучасному суспільстві» (автор: к. філос. н., доц. О. П. Панафідіна).

Пишаємося також тим, що кафедра філософії стимулює інтерес студентів до наукової діяльності й перекладу в межах студентських наукових гуртків. Студенти факультету іноземних мов та інші охочі залучаються до перекладу філософських текстів, допомагаючи розширювати горизонти міжнародного спілкування. Університетська олімпіада з філософії (читати допис) та збірник наукових праць студентів «Юнософія» (детальніше про захід) – це лише частина наших досягнень.   

Викладачі кафедри філософії продовжували підвищувати кваліфікацію й впроваджувати передовий викладацький досвід у розроблені курси й навчальні видання. 2023 рік був важливим і  відповідальним; ми продовжили зміцнювати нашу академічну спільноту та розвивати освітні і наукові ініціативи. Сподіваємося, що 2024 рік дасть змогу здійснити усі заплановані кафедрою проєкти.

24217
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31