Кафедра фізичної культури та методики її викладання
Природничий факультет

Зарядка без відриву від комп'ютера!

Необхідний інвентар: стілець або крісло.

Час: 1-2 хвилини без відриву від комп'ютера.

Важливо: вправи можна виконувати непомітно для оточуючих.

Результат: здорове тіло і розум.

Спробуй офісну зарядку! Підбадьорить! Якщо щодня 8-12 годин проводиш, сидячи за комп'ютером, цей комплекс фізичних вправ для тебе. Сидяча зарядка відмінний засіб проти втоми, порушень зору, захворювань спини, геморою, розладів статевої системи і інших болячок викликаних малорухливим способом життя. Прості вправи допоможуть значно поліпшити загальне самопочуття, підвищать працездатність - підбадьорять тіло і розум.

Особливості комплексу фізичних вправ

На відміну від класичного підходу до зарядки, де все грунтується на підходах і повторах, і прив'язане до часу, пропонований комплекс не вимагає взагалі ніяких арифметичних підрахунків. Все, що необхідно, це слухати своє тіло. Тренування починається не за розкладом, а тоді коли «тіло просить». Кожен знає мову свого тіла, згадайте відчуття, коли раптом хочеться позіхнути або потягнуться, або виникає бажання встати і походити, або починаємо масажувати ногу, руку або шию. Фізичне тіло вимагає уваги до себе і якщо ми дбаємо про нього, то це дуже добре!

Наведені нижче вправи можна використовувати комплексно, а можна вроздріб. Тобто якщо відчули напругу в плечах, спокійно відтягніть їх назад, одночасно або по черзі, повільно прогніть спину, на кілька секунд затримайтеся в найдальшій точці розтягування, потім повільно поверніться у вихідне положення.

◄ Вправа для спини «Прогин»

Сядьте рівно, візьміться руками за сидіння стільця, голову тримайте прямо, повільно і плавно прогніть спину. Максимально відтягніть плечі назад і вниз. Слідкуйте за тим, щоб вам було комфортно. Повільно і плавно поверніться у вихідне положення. Вправу можна повторювати кілька разів.

◄ Вправа для спини «Повороти»

Початкове положення: сидимо рівно, голова вперед, спина рівно, ноги трохи розставлені і щільно стоять на підлозі (без напруги - легко). Повільно повертаємо корпус вправо або вліво, допомагаємо собі руками, впираючись об спинку стільця і ​​кришку столу. Не потрібно швидко крутитися туди і сюди, необхідно повільно і плавно розтягнути м'язи спини.

◄ Вправа для сідниць і преса «Поправити стілець» Дуже корисна вправа! Завдання вправи поліпшити кровообіг в тазовій області і забезпечити нормальну роботу всіх органів що знаходяться в цій частині тулуба. Початкове положення сидячи, тулуб злегка нахилений вперед, ноги підвернути під сидіння стільця, руки на кришці столу або триматися за стілець. Повільно напружуємо сідниці, ноги і прес, при цьому таз піднімається і висувається вперед. У момент максимального напруження затримуємося і плавно повертаємося в початкове положення. Якщо робити цю вправу швидко і багато разів, то з боку буде виглядати дуже весело. Якщо повільно і один раз, то з боку, здається, що підвівся щоб стілець поправити.

◄ Вправа для ніг. Тут взагалі все просто. Під столом не видно,виконуй, як хочеш! Основні вправи для ступень - відтягування стоп максимально вперед, підтягування носків до себе, обертання ступнями. Дуже корисно витягати і максимально напружувати ноги по черзі.

◄ Вправи для преса. Початок вправи- сидячи прямо, руки на столі ноги прямі, повільно піднімаємо ноги вгору, коли напруга преса досягає максимальної точки затримуємося на кілька секунд і повільно повертаємось у вихідне положення.

◄ Вправи для рук. Професійним захворюванням людей що працюють за комп'ютером став тунельний синдром або мишачий укус. Якщо кисть руки лежить незручно на комп'ютерній мишкі відбувається затискання нерва, виникають неприємні відчуття (поколювання наче рука набрякла). Звичайно, потрібно підібрати зручну мишку і килимок і все ж, масаж кистей, обертання і розтяжка будуть корисні.

◄ Вправа для шиї. Обертання головою з комплексу ранкової зарядки не завжди доречні в офісі, тому краще їх замінити повільними поворотам голови. Техніка колишня - максимально натягнув, затримав на пару секунд і в початкове положення.

◄ Вправа для очей. Завдання розслабити очні м'язи, поліпшити кровопостачання. Можна швидко моргнути, переміщати погляд з монітора на будь-який інший предмет в офісі. Якщо є вікно, то корисно зміщувати погляд на різні відстані (ближче - далі). Можна дивитися стереокартинки або закрити очі на кілька секунд і побути в розслабленому стані, зробити легкий масаж повік. Всі вправи виконуються легко без навантаження, плавно, повільно і з задоволенням. Будьте здорові!

Джерело: http://www.megazdorov.ru/pages/1581-zaryadka-bez-otryiva-ot-kompyutera!-kompleks-%C2%ABpotyagushki%C2%BB.html

10568
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31