Кафедра географії та методики її навчання
Факультет географії, туризму та історії

16.11.22. о 14.20 з використанням відео-конференції відбулась звітна конференція з виробничої педагогічної практики студентів групи ГОЕм-17. Магістранти прозвітували про виконання завдань практики – проведені уроки з географії додаткової спеціальності, позакласні заходи з географії, туризму, краєзнавства, виховні заходи в закріплених класах, заходи з профорієнтації.

Студенти, не зважаючи на дистанційний формат навчання, змогли залучити учнів до активного пізнання навколишнього світу – віртуальні екскурсії, інтелектуальні конкурси та години спілкування, змагання, благодійні акції, проекти та багато іншого. Цікавим був перший досвід у нас на факультеті магістра Герасименка Максима, який проходив практику в Громадській школі “Leonardo” м. Вроцлава (Респу́бліка По́льща). Студенти подякували педагогічним колективам КГ № 9, КЛ №35 "Імпульс" та КНВК № 128, які прийняли їх і допомагали у проходженні виробничої практики.

звітна конференція 16.11звітна конференція 16.11 3

Методична скарбничка практикантів поповнилось цікавими розробками уроків досліджень, квестів, уроків з використанням ІКТ, інтерактивних прийомів навчання. Методисти, що були присутні на конференції, звернули увагу на необхідність продовження самоосвіти кожного майбутнього вчителя, що допоможуть їм в майбутньому досягнути вершин фахової майстерності.

звітна конференція 16.11 1звітна конференція 16.11 2

З метою здійснення періодичного моніторингу якості реалізації ОП, під час звітної конференції обговорювалися питання практичної підготовки здобувачів освіти. В ході обговорення було з’ясовано рівень задоволеності студентів, здобутими та розвиненими компетентностями під час практичної підготовки, за новою ОП.


Студенти зазначили, що важливими компетентностями необхідними для здійснення професійної діяльності, на їхню думку є:

  • здатність генерувати нові ідеї (креативність), виявляти ініціативу та підприємливість;
  • здатність застосовувати знання у практичній ситуації.
  • здатність до педагогічної взаємодії, уміння організувати комунікацію учнів старшої школи, створювати сприятливе рівноправне, освітнє середовище навчання, виховання та розвитку старшокласників;
  • здатність планувати навчально-пізнавальну діяльність учнів на заняттях з профільних географічних дисциплін, проектувати заняття різних типів, здійснювати позакласну, гурткову роботу.

Важливими є знання і вміння використовувати в освітній діяльності сучасні педагогічні та інформаційно-комунікаційні технології, інноваційні методи навчання.


Отриманні під час навчання знання, уміння та практичні навички, допомогли у вирішенні завдань педагогічної практики.
За підсумками обговорення з’ясували, що більшість здобувачів задоволені організацією практики, вважають, достатнім рівень сформованості професійних компетентностей необхідних для подальшої роботи за спеціальністю, виконання обов’язків вчителя географії, керівника позаурочної роботи, класного керівника.

21077
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша