Кафедра музикознавства, інструментальної
та хореографічної підготовки
Факультет мистецтв

                                                                         ЧЕБОТАРЕНКО ОЛЬГА ВАЛЕРІЇВНА

Безымянный

Кандидат мистецтвознавства, доцент

   У 1990 році закінчила фортепіанний факультет Одеської державної консерваторії ім. А. В. Нежданової за спеціальністю «Фортепіано» та Міжнародні курси вищої виконавської майстерності піаністів пам’яті С. В. Рахманінова (м. Тамбов, 1990 р.). Почала працювати з 1990 року в Криворізькому державному педагогічному університеті. З 01.12.1992 р. по 01.01.1994 р. була асистентом-стажистом при Санкт-Петербурзькій державній консерваторії ім. М. А. Римського-Корсакова; з 01.1994 р. по 01.1996 р. – асистентом-стажистом при Київській державній консерваторії ім. П. І. Чайковського (кваліфікації: концертний виконавець, викладач вищого навчального закладу).

   Чеботаренко О. В. захистила кандидатську дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата мистецтвознавства на тему: «Культурологічні аспекти виконавської форми в музиці» (1998 р.). Продовжила працювати у КДПУ в 1996 році. Читає такі навчальні дисципліни: «Музичний інструмент», «Методика викладання інструментально-виконавських дисциплін», «Історія музичних стилів», «Акомпанемент та імпровізація», «Сучасні форми аранжування». 

   Має більше 30 публікацій (статті у фахових виданнях, методичні рекомендації), постійно бере участь у міжнародних наукових конференціях, міжнародних та всеукраїнських конкурсах-фестивалях в якості концертмейстера, виступає опонентом на захистах кандидатських дисертацій; має 5 лауреатів Міжнародних конкурсів. Коло наукових інтересів – теорія та історія культури, психологія мистецтва; теорія і методика фортепіанного виконавства, інтерпретації і педагогіки. Веде активну концертно-виконавську діяльність. Протягом 20 років Ольгою Валеріївною було виконано більше 100 концертів сольних та в ансамблі з вокалістами, скрипалями, народниками, піаністами. Є лауреатом Міжнародного ХХ ювілейного фестивалю-конкурсу ім. М Конопницької  (м. Пшедбудж, Польща, 2011 р.).

   Чеботаренко О. В. є постійним членом вченої ради по захистам кандидатських дисертацій при Одеській національній музичній академії ім. А. В. Нежданової, членом Національної всеукраїнської музичної спілки. У 2004 р. була нагороджена грамотою Національної всеукраїнської музичної Спілки «За вагомий внесок у справу розвитку національної музичної освіти, значні творчі досягнення і активну плідну діяльність в галузі музичного виконавства» та у 2016 р. грамотою як член Асоціації «Фортепіано» Криворізького міського відділення Національної всеукраїнської музичної спілки.

3679
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша