Кафедра музикознавства, інструментальної
та хореографічної підготовки
Факультет мистецтв

                                                МІЩАНЧУК ВІКТОРІЯ МИКОЛАЇВНА

                                               Кандидат педагогічних наук, доцент

Мищанчук

   У 2001 році закінчила Одеську державну консерваторію ім. А. В. Нежданової за спеціальністю «Оркестрові струнні інструменти, скрипка».

  З 2005 року працює на кафедрі музикознавства, інструментальної та хореографічної підготовки Криворізького державного педагогічного університету, обіймаючи посади викладача, старшого викладача, в. о. завідувача кафедри, а з 2017 до 2021 р. – завідувача кафедри.  Нагороджена грамотою виконкому Криворізької міської ради.

   З 2009 р. по 2014 р. Міщанчук Вікторія Миколаївна навчалася в аспірантурі Криворізького державного педагогічного університету. У 2015 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Методика використання сугестивних технологій у музично-виконавській підготовці майбутніх учителів музики» за спеціальністю 13.00.02 – теорія та методика музичного навчання у спеціалізованій вченій раді Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

   Міщанчук В. М. активно займається науковою та творчою діяльністю – є керівником наукової теми кафедри «Поліхудожнє виховання особистості в контексті сучасної інтеграції мистецької освіти», займається рецензійною роботою. У науковому доробку Міщанчук Вікторії Миколаївни понад 30 наукових публікацій. Приймає активну участь у міжнародних, всеукраїнських, регіональних, загальноуніверситетських науково-методичних і науково-практичних конференціях. Коло наукових інтересів: використання інноваційних технологій у сучасній мистецькій освіті в Україні, музична педагогіка, музичне виконавство. На кафедрі викладає дисципліни: «Основний музичний інструмент», «Додатковий музичний інструмент», «Гра на музичному інструменті», «Історія музики».

    Міщанчук В. М. приділяє значну увагу науковій роботі зі студентами, керує курсовими та магістерськими роботами, студентською науковою проблемною групою «Актуальні питання скрипкового мистецтва». Під керівництвом викладача студенти виступають на конференціях та публікуються у наукових збірках.

  Як художній керівник та солістка ансамблю викладачів музично-хореографічного відділення «Віола», інструментального ансамблю «Sound-Mezzo» Міщанчук В. М. є постійним учасником концертів на факультетському, університетському та міському рівнях. Проводить активну роботу з естетичного виховання молоді, разом зі студентами виступає з лекціями-концертами в загальноосвітніх та музичних школах, позашкільних закладах міста Кривого Рогу, на фестивалях та конкурсах, звітних концертах класу. Під керівництвом викладача студенти індивідуального класу успішно представляють свої здобутки на міжнародних, всеукраїнських та університетських конкурсах і фестивалях виконавців-інструменталістів, отримують звання лауреатів та дипломантів: Варнавський Ігор – І премія на Міжнародному конкурсі «Кримська весна, Ялта – 2006»; Алфьорова Олена – диплом Дипломанта в номінації «Інструментальний жанр» на V Відкритому Міжнародному фестивалі-конкурсі музики та академічного вокалу «Золотий зорепад» (м. Дніпропетровськ, 2013 р.); Алфьорова Олена – Диплом у номінації «Струнні інструменти (скрипка)» на X Відкритому конкурсі молодих музикантів-виконавців та композиторів «Харківські асамблеї» (м. Харків, 2013 р.); Бережний Богдан – Лауреат I премії I Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального, вокального, хореографічного та циркового мистецтва «Промені натхнення» (м. Кривий Ріг, 2016 р.); Грох Валерія –Лауреат II премії I Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального, вокального, хореографічного та циркового мистецтва «Промені натхнення» (м. Кривий Ріг, 2016 р.); Совенко Єлизавета – Лауреат IІІ премії ІX Відкритого Міжнародного фестивалю-конкурсу музики і академічного вокалу  «Золотий Зорепад» в номінації «Інструментальний жанр» струнно-смичкові інструменти (м. Дніпро, 2017 р.); Грох Валерія – Лауреат І премії ІІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтва та театрів мод «Промені натхнення» (м. Кривий Ріг, 19-20 травня 2018 р.); Скрипковий дует у складі: Пастернак А. та Поправка М. – Лауреати І премії ІІІ Всеукраїнського фестивалю-конкурсу інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтва та театрів мод «Промені натхнення» (м. Кривий Ріг, 19-20 травня 2018 р.).

.

3692
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30