Анонси і оголошення
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні
Шановні викладачі, аспіранти, співробітники, студенти! Безкоштовний доступ до

lin050319 0

5 березня 2020 року в читальній залі головного корпусу шанувальники криворізької старовини зустрілися із автором альманаху «Криворожский коллекционер» та книги про Голокост на Криворіжжі Володимиром Ліном.

lin050319 1

«Моя головна мета – зберегти в людській пам’яті частину забутого», – каже пан Володимир. В успішності цієї місії відомого криворізького колекціонера мали нагоду переконатися учасники зустрічі – студенти ІІІ курсу факультету географії, туризму та історії, які завітали на захід разом зі свою наставницею – кандидатом філософських наук, доцентом кафедри соціології та економіки О. А. Тарасовою.

lin050319 2

Зустріч організували й провели працівники абонементу головного корпусу – зав. сектора Л. О. Крученко, бібліотекарі Т. В. Ковальова й О. В. Присяжна. Інформаційний супровід заходу забезпечила книжкова виставка «Сучасне – завжди на дорозі з минулого в майбутнє», на якій були представлено 29 джерел.

lin050319 3

В. Лін підкреслив: «Мета альманаху – розповісти про криворізьких колекціонерів та їхні зібрання заради збереження духовного спадку міста для майбутніх поколінь. Кожна колекція є результатом наполегливого творчого пошуку; вона може розкрити будь-яку тему, розповісти безліч історій».

lin050319 4

Пан Володимир продемонстрував цікаві предмети з власної колекції, колекцій Володимира Моргуна, Олександра Степаненка, Станіслава Довганя, Зінаїди Кучер, Світлани Сови, Емми Сизранцевої. Учасники зустрічі з цікавістю переглянули слайди, на яких були представлені світлини, малюнки, марки, конверти, екслібриси, вишиті картини, предмети побуту, які увійшли до криворізьких колекцій – матеріальні свідчення історичних подій та повсякденного життя минулих років.

lin050319 5

Відома експертка з літературознавства, доц. Л. О. Донченко звернулася до гостя із теплими словами вдячності за можливість насолодитися скарбами міських колекціонерів і більше дізнатися про історію краю, а директор бібліотеки, доц. Г. М. Віняр подарувала В. Ліну примірники сучасних літературно-художніх видань. Відтак пан Володимир відповів на питання учасників заходу й узяв участь у загальній фотосесії.

lin050319 6

Дякуємо нашому гостю за цікаве спілкування
та можливість долучитися до мистецтва створення цінних колекцій!
10485