Анонси і оголошення
Компанії Clarivate та Elsevier повідомляють про нові вебінари з питань наукометрії, які
Компанія Clarivate продовжує серію безоплатних вебінарів українською. За умови
ШАНОВНІ КОРИСТУВАЧІ! Бібліотека КДПУ працює в обмеженому режимі з 09.00 до 16.00, субота
Elsevier продовжує активно підтримувати українських учених у складних умовах
У межах проєкту Research4Life регулярно організовують вебінари за посиланням
Міністерство освіти і науки України повідомляє про можливість безкоштовного
Шановні науковці! Компанія Elsevier та ДНТБ України надають можливість працювати
В умовах посилення карантинних обмежень пропонуємо науково-педагогічним
Шановні користувачі! ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського пропонує вам скористатися
Шановні користувачі! Під час карантину бібліотека надає такі дистанційні

webinar050219 1

Якісні наукові дослідження починаються з глибокого опрацювання наукової літератури відповідного профілю. Зважаючи на існування в світі сотень тисяч наукових журналів і нерівномірність розподілу значущих публікацій за виданнями для пошуку літератури, сьогодні актуальним є використання можливостей платформи Web of Science від Thomson Reuters – найавторитетнішої міжнародної наукометричної бази даних, до якої вже більше півстоліття ретельно заносяться усі бібліографічні відомості про кращі видання, що забезпечує коректне індексування майже 13 000 наукових часописів у трьох тематичних індексах: з природничих наук –  SCIE, з соціальних –  SSCI та з гуманітарних – AHCI, а також більше 7000 видань у політематичному індексі ESCI.


clarivate 6

13 березня 2019 року на базі КДПУ відбувся науково-методичний семінар «Можливості платформи Web of Science для якісних наукових досліджень та навчання: (Web of Science Core Collection, Journal Citation Report, EndNote, ResearcherID)», під час якого були розглянуті такі питання:

  • робота з платформою Web of Science, зокрема пошук, аналіз, збереження наукової інформації, оцінка тематик робіт та можливі джерела фінансування;
  • аналіз видань у Journal Citation Report відповідно до наукометричних показників журналів;
  • вибір видання для публікації власних досліджень;
  • безкоштовний референт-менеджер EndNote Base, що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження й суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання;
  • нова функція EndNote Match, яка значно скорочує час підбору видання для публікації;
  • ResearcherID – ідентифікатор науковця, який дозволяє автору представити власні здобутки, порівняти їх зі світовими аналогами й представити українські видання та науково-дослідні установи науковій спільноті.

clarivate 22

Фахівець з аналітичних ресурсів, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту молекулярної біології і генетики НАН України Ірина Тихонкова висвітлила питання вибору наукових видань для публікації результатів досліджень в умовах високої конкурентності галузі наукової видавничої діяльності. Фахівці бібліотеки Криворізького педагогічного неодноразово долучалися до вебінарів, які проводила пані Ірина, а також стали активними учасниками міжрегіонального науково-практичного семінару «Сучасна наукова комунікація. Ресурси та можливості Web of Science», що проходив на базі науково-технічної бібліотеки Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

7183