Факультет іноземних мов
Мова і література: англійська, німецька. Переклад.

гость.лк 22.12.1

Гостьові лекції набирають шаленої популярності. Так, 22 грудня відбулася гостьова лекція доктора філологічних наук, професора кафедри теорії та практики галузевого перекладу Херсонського національного технічного університету Кудрявцевої Н.С. для студентів 4 курсу спеціальностей АНФ та АНП, а також студентів-магістрів АНФ першого року навчання нашого факультету.

 

гость.лк 22.12.4

Наталя Сергіївна Кудрявцева - представниця наукової школи ректора КДПУ, проф. Я. В. Шрамка, одна з кращих випускниць факультету іноземних мов (2003), випускниця аспірантури кафедри філософії (2007), яка нині обіймає посаду професора кафедри теорії та практики галузевого перекладу Херсонського національного технічного університету та є кандидатом філософських і доктором філологічних наук. Також вона є стипендіатом Програми ім.Фулбрайта та Кембриджського університету.   

гость.лк 22.12.2  

Наталія Сергіївна відома також як авторка численних публікацій, як у провідних виданнях України, так і журналах, що індексуються в наукометричних базах Скопус. Серед наукових інтересів Н. С. Кудрявцевої — загальне мовознавство й актуальні проблеми перекладу.

Темою зустрічі стала: "Чи впливає мова на те як ми думаємо. Лінгвістична відносність та переклад". Окрім студентів нашого факультету, лекцію відвідали: доктор філол.н., професор, декан факультеу іноземних мов Варданян Марина Володимирівна, кандидат філол.н., доцент, заступник декана факультету іноземних мов Бережна Маргарита Василівна, кандидат пед.н., доцент, заступник декана факультету іноземних мов з виховної роботи Мацепура Людмила Леонідівна, викладач кафедри перекладу та слов'янської філології Михальченко Тетяна Вікторівна.

"Професор Кудрявцева Н.С. люб'язно погодилася прочитати студентам факультету іноземних мов лекцію з актуальних проблем лінгвістики та перекладу. Для студентів це гарна нагода відвідати не типову академічну лекцію, а лекцію-дискусію, яка залучає до міркування та відкриття нових знань. Крім того, Наталія Сергіївна - випускниця нашого факультету, чим ми дуже пишаємося" - ділиться враженнями декан факультету Марина Володимирівна Варданян.

гость.лк 22.12.3

Дякуємо Наталі Сергіївні за чудову можливість шлибше поринути у світ мовознавства. Сподіваємося, що проведення таких лекцій стане гарною традицією для ФІМ. 

Також про захід можна дізнатися на сторінці кафедри перекладу та слов'янської філології і сторінці прес-центру КДПУ

13702
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30