Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

                      Без имени

Здібності, обдарованість, творча праця – ці слова складають логічний ряд, який відображає сутність спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) художньо-графічного відділення факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету.

                                                          11350691 899397590136471 1400547261023631795 n

Майстер-клас випускниці художньо-графічного відділення факультету мистецтв Мандзюк Дарини. Спеціальність образотворче мистецтво

В основі фахового становлення особистості лежить розвиток її здібностей. Обдарованість – це, передусім, творча обдарованість, а обдарована особистість – це творчо обдарована особистість. Професія художника-педагога – подвійна творча діяльність, уміння творити красу власними руками і навчати цьому інших. Власне, формування такого творчого потенціалу й педагогічної майстерності, високі результати в обраній сфері діяльності розглядаються нами, старшими викладачами, доцентами і професорами кафедри як комплексна мета навчання на спеціальності «Образотворче мистецтво».

                    11659339 899397433469820 4740442302663658028 n

Майстер-клас студентки Кобець Віри для учнів середніх і спеціалізованих шкіл міста. Спеціальність магістр образотворчого мистецтва

Студенти, що навчатимуться за спеціальністю «Образотворче мистецтво» (спеціалізації «Декоративне мистецтво», а також «Флористика»), зможуть набути високоякісні фахові компетенції, отримати знання та практичні навички з рисунку, живопису, композиції, декоративно-прикладного мистецтва, скульптури, кольорознавства, пластичної анатомії, художнього конструювання, історії зарубіжного та українського мистецтва, образотворчої педагогіки (методика викладання образотворчого мистецтва та художньої праці, комп'ютерні технології в образотворчому мистецтві, методики викладання декоративного мистецтва), флористики тощо. Викладаються теоретичні засади спеціалізованих дисциплін, які стали методологічним підґрунтям фахової підготовки бакалавра, а на вищому етапі - магістра в галузі образотворчості, художника-педагога, керівника художньо-естетичних напрямків, творчих митців, художників прикладників, дизайнерів тощо.    

                                                                               109979126 280184873075108 2689973365021982469 n

               Навчально-творчий процес складний і цікавий водночас

Цілісність, науковість, творча спрямованість, активність, здатність протистояти деструктивним впливам, самодостатність – ці та інші властивості творчо обдарованої особистості стали основою спеціальності вчителя-художника, митця. Наші студенти і випускники прагнуть нести красу в наше повсякдення, задовольняти потреби в позитивних естетичних враженнях глядачів, городян. Мурали нашого міста виконані випускниками факультету мистецтв або за ескізами наших студентів, випускників факультету мистецтв, спеціальності образотворче мистецтво.

                         мурал

                                   мурал 2

                                                      mural4 1

Автори: Малоног Євгеній, Бойко Ірця, Байдужня Валентина та багато інших студентів

                                             11219685 899397850136445 2070776009547463337 n

Профорієнтаційні заходи кафедри образотворчого мистецтва

Постійні вернісажі творів мистецтва наших студентів і викладачів, більшість з котрих є членами Національної спілки художників України і спілки Дизайнерів України, відбуваються у міській виставковій залі, у всеукраїнських та міжнародних експозиційних акціях. На фото представлені роботи випускниці магістратури з образотворчого мистецтва Кобець Віри.

Ціннісна підтримка розглядається як особливий вид розвивальних впливів, що орієнтовані на мобілізацію ресурсів самопізнання, саморозуміння, прогнозування напрямків саморозвитку особистості, що постає як суб’єкт діяльності і соціальних стосунків.

                                      выст

Відкриття образотворчої виставки на художньо-графічному відділенні: доцент Красюк І.О., ст. викладач Юрченко О.С., мистецтвознавець, професор кафедри Удріс І.М.

Кожного місяця в виставковому залі факультету мистецтва проходять звітні виставки викладачів і студентів до Дня Незалежності України, Дня Вчителя, Для художника та інших подій. Такі виставкові акції, коли автори - визнані митці і початківці - з радістю діляться своїми здобутками, є суттєвою складовою і навчального процесу і способом спілкування з глядачами, презентації власних фахових здобутків в галузі образотворчості.

Пленерна практика включно з виїзними пленерами - це ще одна навчальна складова і творча традиція нашої спеціальності. Під керівництвом викладачів наші студенти успішно відтворюють краєвиди рідного Криворіжжя. Кожної осені студенти 3-4 курсів разом з відомим художником пленеристом, членом спілки художників України Юрченко О. С., виїжджають до Карпат, Львова тощо.

                                       ст и ю

Вчитель і учень, який став також Вчителем і митцем.

Головатий С. С., Юрченко О.С.

                                              пленер

Творчі мандрівки захоплених однією справою людей завжди цікава подорож. Викладачі і студенти 3-4 курсів спеціальності образотворче мистецтво по дорозі в Карпати

Мандруємо з метою проведення пленерів та здійснення музейних практик не тільки Україною. По можливості студенти під керівництвом наставників подорожують до Києва Дрездена, Праги, Кракова, Барселони та інших художніх осередків. Пленерні навички удосконалюються в Дніпрі, колоритній Одесі, в Карпатах, під Полтавою, в дружній Грузії.

Наші випускники працюють викладачами образотворчого мистецтва в багатьох провідних художньо-освітніх установах України, а також в таких країнах як Німеччина, Америка, Італія, Канада, Мальта та ін. Працюють не тільки в галузі освіти, а й успішно реалізуються як митці - займаються живописом і графікою, різними видами декоративного мистецтва, експонуючи свої роботи як в Україні так і за кордоном. Випускники криворізького худграфа захищають дисертації різного спрямування, пишуть статті в мистецькі журнали, проводять образотворчі екскурсії, є кураторами мистецьких галерей, керівниками спеціалізованих мистецьких шкіл тощо.

верб 1

Наша випускниця, молодий науковець, Вербенець Анна працює в приватних школах і студіях мистецтва на Мальті понад 10 років.

Має не одну персональну образотворчу виставку

                        арт т

Арт-терапія в сучасному світі має неабиякий інтерес.

Випускники працюють в цьому напрямку

                            

Шановні майбутні студенти художньо-графічного відділення спеціальності 014 Середня освіта (Образотворче мистецтво) спеціалізація "Декоративне мистецтво", "Флористика" факультету мистецтв! Ми запрошуємо Вас до творчого, неординарного, сповненого цікавих подій і наукових та творчих пошуків студентського навчального життя.

Але для цього Вам потрібно мати гарні результати ЗНО та пройти творчий фаховий конкурс з образотворчості у формі заліку. Більш детальну інформацію Ви зможете побачити на головній сторінки сайту КДПУ в категорії Абітурієнт.

рис

 

 

12344
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша