Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

  

    Художньо-графічний факультет започаткував свою діяльність з 1979 року. Наразі у його складі функціонують  2 кафедри: образотворчого мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва та дизайну.

     Художньо-графічне відділення факультету мистецтв готує бакалаврів, спеціалістів, магістрів за спеціальністю: «Образотворче мистецтво» (спеціалізація: декоративне мистецтво), а також майбутніх художників–конструкторів (дизайнерів) бакалаврів та спеціалістів за спеціальністю «Дизайн» спеціалізація «Дизайн графічний», «Дизайн одягу», «Дизайн ландшафту», «Дизайн інтер’єру».

     Художньо-графічне відділення факультету мистецтв запрошує на навчання за такими спеціальностями (державне замовлення і контракт):

          Денна форма навчання: 
1. Напрям підготовки: 014.012 Середня освіта  (Образотворче мистецтво) 6.020205  (спеціалізація: декоративне мистецтво).   
2. Напрям підготовки: 022 Дизайн 6.020207 (спеціалізації: «Дизайн графічний», «Дизайн одягу», «Дизайн ландшафту», «Дизайн інтер’єру»).  
          Заочна форма навчання: 
1. Напрям підготовки: 6.020303 Образотворче мистецтво

          Для вступу за спеціальностями факультету необхідні: 
сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти (або їх копії) з предметів: 
 1.Українська мова та література 
 2. Історія України 
 3. Атестат

          При вступі за напрямом підготовки 6.020205 Образотворче мистецтво абітурієнти беруть  участь у творчому конкурсі (фахове вступне випробування) з «Малюнку» (практично), «Живопису» (практично).

          При вступі за напрямом підготовки 6.020207 Дизайн абітурієнти беруть  участь у творчому конкурсі (фахове вступне випробування) з «Малюнку» (практично), «Композиції» (практично).

      На факультеті діє чітка система виховної та культурно-масової роботи, яка передбачає організацію самоврядування й змістовного дозвілля студентів. Виховна робота на факультеті здійснюється на засадах глибокої поваги до кожної особистості. Студенти факультету беруть участь у загальноуніверситетських і міських заходах, інтелектуальних, культурних конкурсах, спортивних змаганнях і благодійних акціях.

       Активно проводяться різноманітні заходи: творчі конкурси, олімпіади, виставки творчих робіт студентів і викладачів. На факультеті проводяться конкурси стіннівок, фотоконкурси. Щорічно відбувається посвята у першокурсники, студенти беруть участь у конкурсах «Студентська осінь», «Студентська весна», «Міс КПІ» тощо. Проводяться екскурсії та подорожі пам'ятними місцями Україні, організовуються круглі столи на актуальну суспільну тематику, діють наукові гуртки.

       Студенти, що навчаються за спеціальністю «Образотворче мистецтво», мають змогу отримати знання та практичні навички з рисунку, живопису, композиції, історії зарубіжного та українського мистецтва, декоративно-прикладного мистецтва, скульптури, кольорознавства, пластичної анатомії, художнього конструювання,  образотворчої  педагогіки (методика викладання образотворчого мистецтва та художньої праці, комп'ютерні технології в образотворчому мистецтві, методика викладання декоративного мистецтва) та ін. У майбутньому додаткова спеціалізація «Декоративне мистецтво, етика, естетика» дасть змогу отримати знання з історії і практики декоративно-прикладного мистецтва та методики її викладання.

        Випускники за даною спеціальністю працюють у школах, відділах освіти, музеях, закладах культури, на телебаченні.

        Приходьте до нас і отримуйте конкурентоспроможні професії!

 

2699
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30