Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

317713963 102856226004720 7824857631234687881 n

2022 рік приніс для українців немало хвилювань, як дорослим так і молодим людям, які ще вчора навчалися в середніх закладах освіти. Багато змін приніс 2022 рік і у форми та методи освітнього процесу закладів вищої освіти. Сьогодні ми маємо можливість спілкуватися з нашими здобувачами засобами таких освітніх платформ як Zoom, Meet та інших. Всі викладачі кафедри образотворчого мистецтва – це, в першу чергу, художники та дизайнери України, кандидати педагогічних наук, мистецтвознавці, доценти, старші викладачі та аспіранти які працюють тут і зараз і надають найбільш базові речі з образотворчого та декоративного мистецтва. Тому для успішного вдосконалення обраної кваліфікації, майбутні вчителі образотворчого мистецтва сьогодні вивчають базові дисципліни такі як рисунок, живопис, композиція, скульптура, пластична анатомія, історія мистецтва, станкова графіка, педагогічний рисунок та багато інших у дистанційному режимі.  

Дистанційна форма навчання це безумовно індивідуалізований процес набуття знань, умінь, навичок і способів пізнавальної діяльності здобувачів, який відбувається у спеціалізованому середовищі на базі сучасних психолого-педагогічних та інформаційно-комунікаційних технологій.

Метою дистанційного навчання є надання освітніх послуг шляхом застосування у навчанні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій за певними освітніми або освітньо-кваліфікаційними рівнями відповідно до державних стандартів освіти. 

Для організації дистанційного навчання НПП кафедри Образотворчого мистецтва створюють на різних соціальних мережах групи  з дистанційною формою навчання; освітній процес підлаштовується до умов сьогодення, це, в першу чергу, гнучкість щодо методів і форм які НПП використовують на практиці. 

Навчальний процес за дистанційною формою навчання здійснюється у таких формах: лекції; практична підготовка (лабораторні заняття); самостійна робота; виховні і контрольні заходи тощо. НПП використовують такі освітні платформи як Google Meet, Zoom та електронні навчальні курси на платформі  Moodle. 

Дисципліни теоретичного блоку підготовки фахівців вищої освіти ступеня бакалавр і магістр НПП використовують ІКТ, широкий спектр ілюстративно-зорового ряду у формі слайдів, презентацій, вікторин, ребусів тощо. Студенти навчаються образотворчому мистецтву на теоретичному підгрунті, готують уроки-бесіди, лекції, презентації, мистецтвознавчі есе з візуалізацією тощо. 

 В освітньому процесі викладання дисциплін практичної підготовки фахівців вищої освіти ступеня бакалавр і магістр педагоги  використовують різні методи і форми вдосконалення якісної підготовки майбутніх вчителів образотворчого мистецтва та майбутніх дизайнерів, а саме: використання ІКТ, педагогічного рисунка з вербальним поясненням кожного етапу практичної роботи, онлайн майстер класи в графіці, живопису та інших напрямках спрямування завдань навчальних дисциплін. 

 Пропонуємо вашій увазі фотогалерею дистанційного навчання на художньо-графічному відділенні факультету мистецтв (завантажити)

20896
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша