Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

P81116 145413 46298630 822247604789180 3474881232569892864 n 

Для більшості вузів посвята в студенти — це обов'язковий ритуал, який проходять всі першокурсники. Прийнято вважати, що ритуал посвячення бере свій початок в античних обрядах ініціації, в ході яких підлітки повинні були доводити своє право стати повноцінними дорослими людьми.
Одним з найважливіших ритуалів, що сприяють початку нового життя в стінах університету, є посвята в студенти художньо-графічного відділення факультету мистецтв КДПУ. Студентська рада факультету щорічно організовує для першокурсників квест, для того щоб в невимушеній обстановці познайомитися з новими студентами.
Змінюються завдання, але незмінною залишається тематика, адже щоб відчути життя студентів художньо-графічного відділення, потрібно з головою зануритися в атмосферу творчості і вміти малювати. Справжній студент ХГФ швидкий і талановитий, адже за ніч перед переглядом створюються справжні шедеври, і перше, чого повинні навчити старші товариші першокурсників, – це за короткий час з підручних матеріалів створити предмет мистецтва.
Найцікавіше почалося після офіційної частини - безпосередньо сам обряд посвяти, яскравий і барвистий, він вивів першокурсників на дороги знань, традицій і єдності студентського братства. Театралізоване дійство перемежовувалося концертними номерами, спеціально підготовленими творчими колективами студентського клубу художньо-графічного відділення.
Гумор, зрозумілий як студенту худграфа, так і пересічному глядачеві, хоча б трохи знайомому з університетом та його традиціями, кращі номери студентської самодіяльності факультету, чудовий настрій - ось що зробило посвяту в студенти факультету незабутнім і яскравим.
Після проходження всіх випробувань першокурсники були офіційно прийняті в сім'ю худграфа. Кожен в цей день отримав значок з емблемою факультету.
У будь-якому випадку, посвята в студенти — одне з найбільш пам'ятних подій студентського життя, і відзначити його потрібно як слід!
Дорогі першокурсники! Вітаємо вас з початком нового періоду вашого життя і бажаємо, щоб всі ваші мрії збулися!

P81116 145638 P81116 150901

6248
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша