Кафедра образотворчого мистецтва
Факультет мистецтв

20190626 113935 20190701 101147

Щоліта на художньо-графічному відділенні факультету мистецтв проходить пленер - це дивовижна можливість для студентів писати живу природу. Пленерна практика у вищому навчальному закладі спеціальностей художнього напряму займає особливе місце серед програмних предметів і відіграє важливу роль у професійній підготовці майбутнього художника-педагога і художника-дизайнера. Пленер – це продовження базового навчання студентів після першого, другого і третього курсів, його мета – розширити знання, вміння і навички з живопису, малюнку та композиції. Пленерна практика привчає самостійно оцінювати те, що відбувається навколо, вибирати, порівнювати, аналізувати і узагальнювати побачене, спостерігати за різними життєвими ситуаціями.
В період такої практики студенти знайомляться з історичними і сучасними архітектурними спорудами, вулицями, подвір'ями міста, що значно розширює світогляд художника в області пейзажного живопису. Також на нашому факультеті в якості самостійної роботи практикується проведення пленеру з виїздом в інші міста України, зокрема в Карпати, крім того, виїзди за місто для ознайомлення з особливостями сільської місцевості збагачують студентів новими враженнями.
Основна складова пленерної практики студентів – дизайнерів - виконання натурного образотворчого матеріалу (начерків, замальовок, малюнків і ескізів) для його подальшої інтерпретації і трансформації. В ході такої роботи студенти вчаться творчо переробляти обраний мотив для виразності майбутнього декоративного зображення.
Підсумки пленерної практики будуть підведені поточного тижня на переглядах кафедри образотворчого мистецтва під керівництвом викладачів, які очолювали пленер.

20190627 100400 20190701 101051

8581
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша