Кафедра загальної та вікової психології
Психолого-педагогічний факультет

         Кафедра загальної та вікової психології пропонує курс за вибором для студентів третього року навчання - медіапсихологію. І щоб не перетворити процес  знайомства з нею у затерту  банальністю стереотипність,  потрібно знайти  джерела  креативності  та оригінальності.

Де їх шукати? Звісно, у наших студентів. Тут їх  - нескінчені поклади.

        Там, є тема лекції «Медіакультура» як сукупність інформаційно-комунікаційних засобів, що функціонують у суспільстві знакових систем, елементів культури комунікації, збирання, виробництва, передачі, аналізу інформації, а також культури її споживання особистістю. Уже у ході лекції кожному можна визначити у тестовому форматі власний рівень розвитку її компонентів: мотиваційно-особистісного, комунікативно-когнітивного, операціонального і креативного. А потім на практичному занятті продемонструвати цей рівень у вигляді…відкриття власної медіакав’ярні.

А це як?

Пам’ятаєте прислів’я «Скажи мені, хто твій друг і я скажу, хто ти»?

      У нашому випадку можливий перифраз: «Розкажи мені, яким є світ твоєї медіакультури, і я зрозумію внутрішній світ сучасного студента». Для цього  студентам природничого, географічного, філологічного факультетів, факультетів іноземних мов, інформатики, образотворчого мистецтва потрібно  було створити «медіакав’ярню»:  продумати її назву, розробити медіаменю, у якому - основні страви: фільми, які вражають; книги (афоризми), які не залишають байдужим, музика, що захоплює та надихає. А потім запропонувати цей набір своїм товаришам, переконавши яскравими презентаціями, креативними знахідками -  саме це варте  уваги.

І тут починається безкінечне свято!

Медіакав'ярня Синяговської Олени

Медіакав'ярня Анни Бачуріної та Лізи Корсікової

Медікав'ярня Анастасії Кононенко

Медіакав'ярня Уляни Ірхи 

       Можна завітати у кав’ярню «Книжковий хробак» Тетяни Раськіної, де твої однодумці - прихильники книг, потім перейти до «Delicious movies» Олени Скрипченко,  щоб «покуштувати» незвичні страви з улюблених фільмів, або поласувати медіапіснями з кінофільмів у Марії Ващенко. Можна познайомитися з дивовижним світом азіатської культури у корейському арт-саду Насті Науменко та Ані Полтавець, опинитися у доброзичливому колі друзів, переглядаючи мультик «Співай» у затишному кафе «Підтримка поруч» Валерії Олексієнко.

         А потім розгубитися у cafe «Crazy-медіа» Олександри Шпілякової -  як багато цікавого: і салатна музика, і книги на всі читацькі смаки, і кінонапої.

       1 Шпилякова         2 Шпилякова         5 шпилякова       6 Шпилякова

         У Василяки Іри, Уляни Ірхи,  Прокопенко Саші («ІРСАУЛ») послухати вірші С.Жадана, пісні Леї, подивитися величний «Довбуш». На декілька хвилин потрапити у вишуканий світ Італії, де   Настя Кононенко запропонує неперевершене звучання саксофону Стефан ді Баттіста та розповіді про таємниці будинку Гуччі. Олена Сіняговська анонсує  новинки кіно («Вонка») у яскравому шоколадному забарвлені. А Аня Бачуріна та Ліза Корсікова не тільки почитають вірші улюблених  українських поетів, а заінтригують «Арт-хаусом у хату», запропонують  «Медовий раф джазу», а на десерт проведуть інтерактивну  діагностику за допомогою метафоричних карт.

Feedback слухачів був надзвичайно емоційним, потрапити неодмінно хотілося до всіх!

       Я ж  бажала тільки одного  - щоб не було сирен і пара не закінчувалася! В  суспільстві знакових систем віртуальних кав’ярень було найголовніше:  збирання, виробництво, передача, аналіз інформації нашими студентами захоплює і вражає!

                                                                                                                                                                                                Наталя Макаренко

25758
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31