Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
Для кафедри хімії та методики її навчання КДПУ декада з 9 по 19 листопада була цікавою та напруженою, адже за ці десять днів було прийнято три великі екскурсії. Спочатку, 9 листопада до лабораторій кафедри хімії завітали старшокласники Криворізького ліцею №95, для яких доцент кафедри Нечипуренко Павло провів експериментаріум присвячений властивостям окремих класів органічних сполук. Потім, 11 листопада старший викладач кафедри хімії Селіванова Тетяна провела справжнісінький практикум для учнів 10-Б класу Криворізького покровського ліцею, знову ж таки, з органічної хімії. Нарешті, 19 листопада учні 8-Б класу Криворізького центрально-міського ліцею також отримали можливість повноцінно зануритись у роботу в навчальній хімічній лабораторії під керівництвом Селіванової Т. В.
Така активність пояснюється, у першу чергу, потребою учнів у здійсненні лабораторних дослідів з хімії, для нормального опанування цієї складної, але цікавої науки. По друге, такий формат, орієнтований на демонстрацію всієї краси та важливості хімічних знань через хімічний експеримент, має на меті зацікавити учнів хімією, допомогти вчителям хімії впоратись із нелегкою справою мотивації учнів до вивчення хімії. Цьому, звісно, сприяє активна співпраця закладів середньої освіти міста із нашим університетом. 
Викладачі кафедри хімії завжди раді бачити юних дослідників у себе в гостях, дивувати їх ефектними дослідами та торувати їм шлях до цікавого світу хімії.  І, звісно, величезна подяка лаборантам кафедри хімії, які сумлінно допомагали у підготовці цих заходів, і мужньо видаляли наслідки їх проведення у вигляді величезної кількості брудного хімічного посуду.
Дуже радісно бачити емоції дітей та чути вдячні відгуки батьків та вчителів. Ця робота, хоч і нелегка, але приносить задоволення. До біса осінню депресію та сплін – далі буде!
   
   
   
20824
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31