Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
В період з 6.04.2024 по 19.04.2024 студенти 4 курсу групи ХІ-20 перебували на  навчальній технологічній практиці, яка мала ознайомити здобувачів освіти із практичними аспектами роботи промислових підприєммств та їх окремих підрозділів. Раніше програма практики включала близько десяти реальних екскурсій на підприємства міста та області і кілька віртуальних, останні кілька років навпаки – екскурсії переважно віртуальні. Однією з таких віртуальних екскурсій стали відвідини 16 квітня ПП "Чисте місто" онлайн – фахівець цього підприємства роз'яснила сутність роботи цього підприємства, важливість процесів сортування відходів та ресайклінгу, продемонструвала чудову презентацію щодо утилізації відходів та їх переробки.
   
   
Проте цього року вдалось таки організувати і реальну екскурсію: студенти-хіміки відвідали санітарно-гігієнічну лабораторію Криворізького районного відділу ДУ «Дніпропетровський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», оснащену сучасним обладнанням (газовим хроматографом, вольтамперметром, спектрофотометром). В ході екскурсії студенти мали змогу спостерігати проведення аналізу проб питної води та повітря з кінцевим аналізом отриманих результатів. В жвавій бесіді з працівниками лабораторії студенти виявили високий рівень зацікавленості дослідженнями, що виконує лабораторія, продемонстрували розуміння принципів роботи приладів (бо в навчально-науковій лабораторії з хімічного аналізу з переліченого вище немає лише хроматографів) та етапів проведення досліджень, чим створили позитивне враження про рівень своєї підготовки як хіміків, і в підсумку отримали запрошення на працевлаштування, але за умови, що в дипломі буде записана кваліфікація "лаборант".
   
   
І, як зазвичай, у ході цієї практики треба було розгадати спеціальні завдання-загадки, пов'язані із технологічними процесами або матеріалами, і креативно представити відповіді на них. З цим студенти також впорались, оформивши розгадки, як завжди яскраво і дотепно, у формі відео та презентацій, продемонструвавши неабиякі творчі здібності. На жаль, ця практика стала останньою такою практикою, оскільки на наступні роки цей вид практики уже не планується. Але накопичена за роки база практики стане у нагоді для організації навчальних екскурсій під час вивчення дисциплін "Хімічна технологія" та "Екохімія і моніторинг навколишнього середовища".
26336
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31