Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
19 грудня у стінах Криворізького державного педагогічного університету відбувався вкрай непересічний науково-популярний захід – «Ніч науки». Кафедра хімії та методики її навчання у особі завідуючої кафедри Старової Тетяни Валеріївни, доцента кафедри Селіванової Тетяни Валеріївни, одного з найкращих студентів Долгіх Ростилава та лаборанта Гадяцької Ольги Володимирівни прийняла активну участь у цьому заході.
Хіміки буквально трактували назву заходу «Ніч науки» і тому заготовили низку дослідів з використанням люмінесценції та флуоресценції, а також приготували для глядачів невеличке проте ефектне фаєр-шоу. У той час, коли за вікном панувала темрява, яку розганяли вуличні ліхтарі та світло з вікон будинків, у хімічних лабораторіях світилось майже все: написи на стінах, зроблені флуоресцентною фарбою, розчини у колбах, пробірках та циліндрах, світилось як у примарному світлі ультрафіолетової лампи, так і без нього. На зміну розчинам, що випромінювали світло приходили досліди з вогнем і полум'ям, що також ефективно, а головне – ефектно, розганяли темряву та примушували глядачів затамовувати подих. Можна сказати, що цього зимового вечора кафедра хімії та методики її навчання запалювала як ніколи.
Досліди з флуоресцеїном
Доліди з флуоресцеїном
 
ФлуоресценціяФакіри кафедри хіміїЗвісно, більшість речовин, що використовувались цього дня у дослідах, мають інше більш прагматичне застосування, але цього вечора з їх допомогою досвідчені хіміки розважались самі і розважали гостей – учнів гуманітарно-технічного ліцею №129, які, сподіваємось, зацікавляться такою захоплюючою і важливою наукою як хімія!
3577
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30