Кафедра хімії та методики її навчання
Природничий факультет
10 листопада 2018 року відбулось заняття «Школи юного хіміка» за темою «Не Цельсія, і не Фаренгейта – шкала, яку створив Сьоренсен», присвячена вивченню водневого показника рН та ексериментальному його визначенню. Ведучим цього разу був Нечипуренко П. П. – старший викладач кафедри хімії та методики її навчання КДПУ. Заняття відбулось у теплій, практично сімейній атмосфері, зважаючи на присутність не лише школярів, а й їх батьків та студентки-першокурсниці. Це явно компенсувало холодну погоду за вікном, яка можливо й завадила прийти на заняття більшій кількості юних хіміків.
Кожен учасник сьогоднішнього заняття отримав щось своє: відповіді на запитаня про значення кислотності середовища у побуті та здоров'ї людини – для старших відвідувачів; досхочу власноруч поекспериментувати з справжніми хімічними реактивами і посудом, сфотографувати яскраві наслідки перебігу хімічних реакцій і отримати нові знання – для школярів; отримати позитивні емоції від спілкування з молоддю, якій цікава хімія, та задоволення від спостереженя за ентузіазмом юних хіміків – для ведучого.
Півтори години суцільних експериментів з індикаторами, розчинами кислот, лугів та рН-метром – надзвичайно стислий підсумок того, як відбувалось заняття. Про плин часу забули усі його учасники!
Кафедра хімії та методики її навчання щиро вдячна тим вчителям і батькам, які сприяють розвитку інтересів та здібностей дітей у науковому напрямку, і забезпечили інформування та супровід дітей до «Школи юного хіміка». Ми сподіваємось на подальшу плідну співпрацю і чекаємо вас на наступному занятті.


 

Перший самостійний досвід роботи із хімічним обладнанням Ретельно виконуємо досліди
       
У пробірці відбувається якесь диво Ще кілька дослідів на прощання
       
6108
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша