Природничий факультет
Біологія. Хімія. Екологія. Фізична культура.

7На природничому факультеті Криворізького державного педагогічного університету в академічній групі ФК-21, студенти якої навчаються за спеціальністю Середня освіта (Фізична культура), 23 листопада 2021 року пройшла кураторська година за темою «Видатні спортсмени сучасності». Запрошеним гостем був студент цієї ж групи Потапов Данило кандидат у майстри спорту України з джиу-джитсу, який повернувся з чемпіонату світу, що відбувся 01.11-05.11.2021 в столиці Об’єднаних Арабських Еміратів Абу-Дабі, на якому змагалися спортсмени з 62 країн. В наполегливій боротьбі, завдяки високому рівню спортивної майстерності і морально-вольовим якостям Данило зайняв 4 місце. Потапов Данило на сьогодні входить в Топ-6 найкращих спортсменів світу з джиу-джитсу.

У своїй розповіді про спортивну кар’єру Потапов Данило повідомив, що почав займатися єдиноборствами з 4 років, а освоювати техніку боротьби джиу-джитсу з 6 років. У спортивну секцію його привів батько, який в минулому також займався єдиноборствами. Свою першу перемогу Данило здобув у 7 років, отримавши звання чемпіона міста у своїй віковій категорії. А свою першу серйозну травму, перелом руки, дістав на чемпіонаті Європи у Боснії Герцеговині у віці 12 років. За свої видатні спортивні здобутки Потапов Данило завдячує тренеру вищої категорії Красножону Анатолію Аркадійовичу – засновнику школи Джіу-джитсу «Татсу-До» у Кривому Розі.8

Після промови запрошеного гостя слухачі задавали питання. Чи було страшно виступати вперше в іншій країні – так, було відчуття страху і воно понині присутнє, коли усвідомлюєш величезну відповідальність, що на тебе покладена. Чи відчуваєш підтримку друзів, членів команди – так, завжди, а особливо після програшу у першому поєдинку на останніх змаганнях, саме товариші допомогли зібратися з духом, що сприяло моєму подальшому успішному виступу. Чи бажаєш ти, щоб твої діти займалися джу-джитсу – так, але якщо вони самі висловлять таке бажання. Чи набирався ти досвіду у своїх супротивників – так, звісно. Переглядав на YouTubeтехніку і тактику боротьби своїх можливих суперників. Який у тебе був найскладніший бій – на чемпіонаті світу в Італії, де я виконав норматив КМС. Чи складно поєднувати навчання і тренування – складно, але я відчуваю, що зможу це робити повноцінно для двох видів діяльності. Ви плануєте перейти на навчання за індивідуальним графіком – поки що не планую. Як часто у тебе бувають тренування і скільки часу вони займають – три рази на тиждень по 2 години. Чи є думки стати тренером – так, я хочу стати тренером. Навіть на сьогодні, коли трапляється, що тренер відсутній, я з задоволенням проводжу тренування спортсменів.

9 10 11

По завершенню зустрічі студенти-одногрупники висловили побажання зберігати спортивний дух, завзятість, працьовитість та прагнення домогтися бажаної мети.

1 2 3
4 5 6

 

17642
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30