Природничий факультет
Біологія. Хімія. Екологія. Фізична культура.

День українського добровольця — свято, що відзначається в Україні 14 березня. В цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. З 2017 року вся країна вшановує мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Студенти першого курсу (групи БП – 17, БХ – 17, Хі – 17, ФК - 17) природничого факультету із кураторами Марчик В. І., Лукаш Л. В. та заступником декана з навчально-виховної роботи Комаровою І.О. відвідали музей батальйону Збройних сил України, створений як добровольчий 40-й батальйон територіальної оборони «Кривбас» з мешканців Кривого Рогу та області. У музеї зібрані експонати та стенди з фотоекспозиціями, які висвітлюють епізоди з життя і служби бійців підрозділу. Елементи виставки найрізноманітніші: військова амуніція, каски, сухі пайки, засоби комунікації, бронежилети, стріляні гільзи, магазини з автоматів, осколки  снарядів що не розірвалися, гранатомети і багато інших експонатів. Є зал, в якому знаходиться стенд з фотографіями загиблих солдатів, що служили в криворізьких підрозділах. Перед фотографіями загиблих бійців розташовані лампадки, в які будь-який відвідувач може поставити свічку.

Андрій Анатолійович Новохатько, боєць 40-го батальйону «Кривбас», провів цікаву екскурсію для студентів та ознайомив відвідувачів із основними етапами створення батальйону, його діяльністю протягом першого року окупації частини територій Донецької та Луганської областей України. «Кожна світлина, кожен експонат - це окрема історія» - говорить Андрій Новохатько. Наприклад, один зі стендів включає в себе речі, які виявила пошукова група «Чорний тюльпан» в районі «траси смерті», розташованої між містами Іловайськ і Старобешево. Це гільзи різного калібру, осколки гранат і снарядів, особисті документи одного з десантників, фляга, монети, казанок для їжі ...

den dobr 1

den dobr 3

den dobr 6

den dobr 8

den dobr 2
den dobr 4

den dobr 9

den dobr 5

den dobr 7

den dobr 10

Студенти були вражені цікавими, пізнавальними, душевними розповідями очевидця подій, які вже сьогодні стали історією всієї країни. Залишали музей студенти з щирою подякою і глибокою повагою до учасників подій та людей, які зберегли пам'ять для прийдешніх поколінь.

4274
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30