НАУКОВА СПІВПРАЦЯ В ДИСТАНЦІЙНОМУ ФОРМАТІ
14 квітня 2020 року в Житомирі відбувся міждисциплінарний семінар «Їжа в культурному просторі». Під час зустрічі онлайн прозвучали доповіді про густативні й гастрономічні образи в художній літературі, соціальну історію та філософію їжі. У коло зацікавлень утрапили тексти Софії Андрухович («Фелікс Австрія»), Юрія Винничука («Цензор снів»), Надійки Гербіш («Теплі історії до кави»), Ярослава Мельника («Маша, або постфашизм»), Джорджа Орвелла («Колгосп тварин»), Наталки Сняданко («Охайні прописи ерцгерцога Вільгельма»), Гаськи Шиян («За спиною), Юрія Яновського («Лені») та інших.
До семінару долучилася Світлана Ковпік, доктор філологічних наук, професор кафедри української та світової літератур Криворізького державного педагогічного університету. Саме дослідження пані Світлани й надихнули обрати тему для цьогорічного семінару.
Нехай життя смакує!