Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

Нещодавно на кафедрі ДПМ та дизайну відбувся захист курсових робіт з дисципліни «Комплексне проектування» (керівники: к.п.н., доцент Томашевський В.В., к.п.н., ст. викладач Ємельова А.П., ст. викладач Школяр А.В.). Ця дисципліна є чи найголовнішою в циклі професійної підготовки майбутніх дизайнерів за різними спеціалізаціями, адже вона вчить зв'язувати воєдино окремі елементи навчальних завдань з різних дисциплін, переплітати в єдине цільне бачення головну ідею крізь призму поточних вправ, умінь та навичок. Захист же курсової роботи з дисципліни «Комплексне проектування» покликаний надати цьому процесу наукового обгрунтування і націлений на свідоме обрання студентом теми майбутньої кваліфікаційної роботи.

захист кур 2

Роботи студентів 3 курсу спеціалізації «Графічний дизайн» з дисципліни «Комплексне проектування» охоплювали тематику розробки корпоративного стилю кафедри ДПМ та дизайну (Дуднік А.), рекламного буклету кафедри (Кравченко О., Іванова А.), проектів оформлення рекреаційних зон університету (Маслова О.), створення презентаціного ролику кафедри (Запорожець А.) та інші.

KRAVCHENKO 1008x824

ДУДНИК minИВАНОВА1 minИВАНОВА2 minИВАНОВА3 minМАСЛОВА min

Перед студентами спеціалізації «Дизайн інтер’єру» були поставленні завдання з вирішення гармонійних колірних та текстурних сполучень, застосування декоративних елементів в інтер’єрі приміщень, використання комп’ютерних програм в процесі проектування інтер’єру тощо.

зах кур 6

Метою курсової роботи з дисципліни «Комплексне проектування» спеціалізації «Дизайн одягу та аксесуарів» є створення сучасного костюма на основі дослідження та систематизації фактологічного матеріалу та вивчення тенденцій розвитку моди. Перед студентами постало завдання з проектування українського народного жіночого костюма (Оверчук А.), жіночого жилета з суцільно кроєним коміром (Козак Р.), зміних комірів (Холодна І.), жіночого костюма за тенденціями моди 20-х років ХХ ст. (Рижак В.) за допомогою пластики матеріалів, конструктивних ліній, силуетних форм, декору, кольору, фактури та ін.

захист кур 3захист кур 5

Курсова робота сприяла розвитку творчого підходу до поставленої задачі, надбанню навичок до самостійного проведення наукових досліджень та проектної діяльності.

 

2050
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша