Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

 Польша

З 01.10. 18 р. по 13.10.2018 р. старший викладач кафедри ДПМ та дизайну, канд. пед. наук Марченко Аліна Анатоліївна проходила наукове стажування для освітян на тему “Академічна доброчесність” у Республіці Польща (м. Варшава), метою якого було ознайомлення із європейськими підходами щодо актуальних на сьогодні питань протидії науковому плагіату і популяризації академічної доброчесності, а також поглиблення співпраці в академічній та науковій галузі між Україною та Польщею. Наукове стажування проходило на базі Університету Кардинала Стефана Вишинського у Варшаві (UKSW) спільно із Інститутом Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці (IIASC) та Фундацією АDD.

В рамках проекту було проведено круглий стіл за участю польських експертів компанії Plagiat.Pl “Запобігання плагіату в освітньому та науковому середовищі. Програмні засоби для виявлення можливого плагіату у наукових та академічних роботах”; брифінг на тему легалізації перебування в Польщі та огляд основних правових та організаційних моментів навчання – легалізація документів, апостиль, нострифікація, переклади, вступна кампанія (Фундація ADD); презентацію стипендіальних і грантових програм, а також порядок подання заяв на фінансування навчання і проведення наукових досліджень у польських закладах вищої освіти (SEW  при Варшавському Університеті). Окрім навчальної частини, до стажування входило відвідування закладів освіти в м. Варшава та  екскурсійна програма з оглядом об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО.

Такі заходи сприяють міжнародній науковій співпраці між країнами та підвищенню професійного рівня викладачів нашого університету.

 Польша 1  Польша 2  Польша 4

 

5871
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша