Кафедра декоративно-прикладного мистецтва та дизайну
Факультет мистецтв

 

ОЛІМПІАДА 1

Відповідно до Розпорядження №7 науково-навчального сектору навчально-методичного відділу КДПУ від 19 жовтня 2017 року та наказу МОН України від 10 жовтня 2017 року № 3264 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і Спеціальностей у 2017-2018 н.р.", минулого місяця кафедрою декоративно-прикладного мистецтва та дизайну факультету мистецтв Криворізького державного педагогічного університету проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади на базі КДПУ – КОНКУРС з ДИЗАЙНУ та ДЕКОРАТИВНО-ПРИКЛАДНОГО МИСТЕЦТВА.

Змагання здійснювалося серед студентів спеціальності «Дизайн» І-ІV курсів за такими напрямами:

п/п

Назва напряму, діяльності

Дата проведення

Відповідальний викладач

1.

Художньо-прикладна графіка

28-29.11.2017

Школяр А.В.

2.

Формотворення

01.12.2017

Томашевський В.В

3.

Дизайн одягу та аксесуарів

08.12.2017

Ємельова А.П.

 та серед студентів спеціальності «Образотворче мистецтво» ІV курсу

п/п

Назва напряму, діяльності

Дата проведення

Відповідальний викладач

1.

Декоративно-прикладне мистецтво

08.12.2017

МарченкоА.А.

Кожному із заявлених кафедрою напрямів відповідало окремо поставлене завдання, яке студенти отримували безпосередньо перед початком роботи. Час, відведений на виконання кожного із завдань за різними напрямами, було встановлено на рівні 4 академічних годин.

Завдання з художньо-прикладної графіки виконували 22 студенти спеціальності «Дизайн», а саме: Іванова Анастасія, Кравченко Олександра, Маслова Олена, Трач Владислава (4 курс); Фролова Ірина, Боровський Ростислав, Геращенко Карина, Цирдя Анастасія, Дзюба Катерина, Кузьміних Марина, Демченко Ольга, Шиян Вікторія, Шапошнікова Валерія, Владимиренко Марія  (3 курс); Аверіна Вікторія, Гусарева Олена, Щетиніна Аліна, Гаркуша Єлизавета, Левчун Олександра, Мукосєєва Анастасія, Громова Анна, Мельничук Поліна (1 курс).

Конкурсним завданням з художньо-прикладної графіки було «виконання шрифтового знаку (абревіатури) з відображенням образного змісту скорочення». Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, чорна туш, гуаш, олівці, перо, маркери, креслярські приладдя. 

Завдання з формотворення виконували 15 студентів спеціальності «Дизайн», а саме: Іванова Анастасія, Кравченко Олександра, Маслова Олена, Трач Владислава (4 курс); Фролова Ірина, Боровський Ростислав, Геращенко Карина, Цирдя Анастасія, Дзюба Катерина, Кузьміних Марина, Демченко Ольга, Шиян Вікторія, Шапошнікова Валерія, Владимиренко Марія (3 курс); Мошкова Ганна (2 курс).

Конкурсним завданням з формотворення було «проектування та виготовлення модуля та створення на його основі декоративної орнаментальної композиції». Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, ножиці, канцелярський ніж, креслярські приладдя, клей ПВА або інший.

Завдання з дизайну одягу та аксесуарів виконували 5 студентів спеціалізації «Дизайн одягу», а саме: Оверчук Ангеліна, Рижак Вікторія, Холодна Інга, Козак Руслана (4 курс); Коваленкова Лада (3 курс).

Конкурсним завданням з  дизайну одягу та аксесуарів було «використання природних мотивів в проектуванні та дизайні одягу». Матеріали для виконання: 2 аркуші формату А3, олівці, маркери, гуаш, акварель, фломастери.

Завдання з декоративно-прикладного мистецтва виконували 6 студентів 4 курсу спеціальності «Образотворче мистецтво» (спеціалізація «декоративно-прикладне мистецтво») а саме: Байдужня В., Водяна В., Галаша А., Гончаренко М., Грідіна В, Литвин А.

Конкурсним завданням з декоративно-прикладного мистецтва була стилізація природної рослинної форми та створення на його основі стрічкового орнаменту. Матеріали для виконання: 3 аркуші А3 формату, олівець, гумка, гуаш, акварель, креслярські прилади.

До  складу журі з визначення переможців І туру Всеукраїнської олімпіади увійшли провідні фахівці кафедри із вказаних вище напрямів та діяльностей а саме:

завідувач кафедри ДПМ та дизайну канд. пед. наук, доцент Томашевський В.В.;

канд. пед. наук, доцент Щербина В.Г.;

канд. пед. наук, ст. викладач Ейвас Л.Ф.;

канд. пед. наук, ст. викладач Ємельова А.П.;

канд. пед. наук, ст. викладач Марченко А.А.;

канд. пед. наук, викл. Саприкіна Л.В.

ст. викладач Школяр А.В.;

викладач Пікущий О.І.

Оцінювання студентських робіт здійснювалося шляхом перегляду та відбору трьох кращих робіт студентів (переможців), розподіл призових місць – за результатами голосування.

За підсумками обговорення результатів проведення олімпіади було одностайно ухвалено такі призові місця:

«Художньо-прикладна графіка»

І місце   – Цирдя Анастасія, Д-15 (3 курс)

ІІ місце  – Кравченко Олександра, Д-14 (4 курс)

ІІІ місце – Щетініна Аліна, Градова Ганна, Д-17 (1 курс).

«Формотворення»

І місце   – Дзюба Катерина, Д-15 (3 курс)

ІІ місце  – Маслова Олена, Д-14 (4 курс)

ІІІ місце – Трач Владислава, Д-17 (4 курс).

«Дизайн одягу та аксесуарів»

ІІІ місце – Коваленкова Лада, ДО-15 (3 курс), Холодна Інга, ДО-14 (4 курс).

«Декоративно-прикладне мистецтво»

ІІІ місце – Водяна Віолета, Грідіна Вікторія, ОМ-14 (4 курс)

Кафедра ДПМ та дизайну щиро вітає переможців та зичить їм подальших вагомих успіхів у навчанні та професійному зростанні!!!

НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ І ТУРУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ СТУДЕНТСЬКОЇ ОЛІМПІАДИ ВІДБУДЕТЬСЯ НА ПОЧАТКУ ІІ НАВЧАЛЬНОГО СЕМЕСТРУ. Переможців традиційно очікують невеликі, але почесні грошові винагороди та інші заохочення!

СЛІДКУЙТЕ ЗА ОГОЛОШЕННЯМИ!!!

олімпіада 1олімпіада 2олімпіада 3олімпіада 4олімпіада 5олімпіада 6олімпіада 7олімпіада 8олімпіада 9олімпіада 10

3732
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30