Факультет української філології
Українська мова і література

У рамках проєкту факультету української філології «Асоціація випускників» 19 вересня 2022 року відбулася зустріч з випускницею Дар’єю Слонь, яка у 2021 році з відзнакою завершила курс навчання за освітньою програмою «Українська мова і література, зарубіжна література. Редагування освітніх видань» другого магістерського рівня. Модератором заходу виступила гарант освітньої програми «Українська мова і література, зарубіжна література. Редагування освітніх видань», доктор філологічних наук, професор кафедри української та зарубіжної літератур Світлана Ковпік. На зустріч були запрошені здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освітньо-професійної програми «Українська мова і література, зарубіжна література. Редагування освітніх видань», а також викладачі випускових кафедр факультету української філології.

Д. Слонь працює коректором (молодшим редактором) у видавничому центрі КДПУ. Вона поділилася зі студентами секретами професійної лабораторії коректора, відзначила важливість комунікаційних навичок в обраній професії, розповіла про процес налагодження комунікації з головним редактором видання або автором, акцентувала увагу на коректності та тактовності під час спілкування з ними.

1663605293387.jpg

Після цікавої презентації фаху коректора Д. Слонь відповіла на питання викладачів та студентів, зорієнтувала їх у сфері професійних компетенцій майбутніх редакторів.

Такий формат зустрічей здобувачів освіти з тими, хто завершив навчання на факультеті української філології та здобув відповідний фах, свідчить про сприяння престижу факультету української філології та професійному зростанню випускників КДПУ.

IMG_20220919_183603.jpg

Плануємо наступні зустрічі з випускниками факультету української філології.

20106
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша