Факультет української філології
Українська мова і література

Факультет української філології 29 березня 2019 року проводить ІІ Учнівський конкурс пошукових та творчих робіт з української та світової літератур та української мови «СТИЛОС» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл.

Метою Конкурсу є залучення учнівської молоді до наукових досліджень актуальних філологічних проблем, аналізу творів української та зарубіжної літератур, феноменів України та українства в сучасних соціокультурних умовах, виявлення та підтримка творчо обдарованих учнів.

Участь у Конкурсі сприятиме виявленню читацьких уподобань сучасної молоді, кристалізації громадянсько-патріотичного самовизначення учнів на основі поваги до держави, історії, традицій, культури українського народу, пізнання України.

Конкурс проводиться відповідно до Правил проведення учнівського конкурсу з української та світової літератур для учнів 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, розроблених та затверджених на засіданні кафедри української та світової літератур Криворізького державного педагогічного університету (Протокол № 5 від 23.11.17 р.)

Умови участі в Конкурсі

До участі в Конкурсі запрошуються учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів шкіл та форм власності України.

Орієнтовні напрямки пропонованих учнівських пошукових робіт:

  1. Людина, природа у творах української та зарубіжної літератур.
  2. Образ України у творах української та зарубіжної літератур.
  3. Етнокультурні та краєзнавчі дослідження.
  4. Культура, традиції, звичаї, обряди українців у творах української та зарубіжної літератур.
  5. Людина і соціум в українській та зарубіжній літературах.
  6. Мова художнього тексту.

Конкурс проводиться в два етапи:

I етап (заочний) – до 1 березня 2019 р.;

II етап – (очний, Криворізький державний педагогічний університет) –

29 березня 2019 р.

I етап (заочний) Конкурсу передбачає підготовку учнями 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів науково-пошукових робіт. Завершені учнівські дослідження мають відображати самостійний творчо-пошуковий доробок, заснований на оригінальних джерелах. Учасники Конкурсу можуть представляти презентації, карти, розроблені опорні таблиці тощо.

ІІ етап (очний) Конкурсу передбачає: публічний захист науково-дослідних робіт (до 8 хвилин).

Для участі в Конкурсі необхідно надіслати до 1 березня 2019 р. Паперовий варіант науково-дослідної роботи, оформленої відповідно до вимог, заявку-анкету учасника Конкурсу за адресою:

Криворізький державний педагогічний університет, кафедра української та світової літератур, вул. Героїв АТО, 79, м. Кривий Ріг, 50086.

Очний етап Конкурсу проводиться за цією ж адресою.

E-mail: [email protected]

Тема науково-дослідної роботи учасника (учасниці) не має дублювати назву напрямку дослідження.

Методичні рекомендації для вчителів і учнів щодо написання науково-пошукових робіт розміщено на сайті кафедри української та світової літератур. Список учасників ІІ етапу Конкурсу буде виставлено на сайті кафедри української та світової літератур за результатами рецензування науково-дослідних робіт 20 березня 2019 року. Запрошення учасникам ІІ етапу Конкурсу будуть надіслані електронною поштою до 22 березня 2019 року (включно). Запрошення розсилатимуться на електронні адреси навчальних закладів.

6178
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31