Факультет української філології
Українська мова і література

20170201 181100

Що ти знаєш про челенджі?

Гадаю, що майже все, якщо на твоєму тортику скоро буде 18 свічок. Можна з'їсти шматочок за тата, за маму, за бабусю та ще за половину своїх родичів, але прожити життя за їх сценарієм, погодься, - сумна перспектива. Ось тут і починається твій перший челендж: самостійний вибір професії.

На щастя, для мене це не стало проблемою: мене захоплює література, та і сама люблю занурити перо у чорнила. А що є головним інструментом для поета? Звичайно, палке і гаряче слово.

Ось уже 1 вересня, і я у стінах Криворізького педагогічного університету. Здавалося б, можна спокійно видихнути й насолоджуватися отим "студентським життям", про яке так багато говорять. Та й челендж, чесно кажучи, вже виглядає не таким страшним. Але тут, мій друже, ти розумієш, що це лише початок. Перші лекції, перші пари, перша сесія. Моторошно?

Та не така страшна та сесія, як її малюють. Але це ти зрозумієш пізніше. А зараз стоси підручників і списаних зошитів, безліч ранніх підйомів і дивовижних (чи дивних :) ) викладачів. Але, чорт забирай, як я це все люблю!

За півтора роки навчання я зрозуміла, як важливо мати силу волі, щоб змусити себе прокинутися о шостій, щоб піти на лекцію, яка починається о 7.30! Як непросто заводити нові знайомства: просити про допомогу з одного предмету взамін на інший. Як важливо не опускати рук: стояти до останнього в довжелезній черзі, щоб роздрукувати документ. Думаєте, що я жартую? Можливо. Адже тут є і місце для жартів.

Студентське життя барвисте: олімпіади, спортивні змагання, свята, відкриття й розчарування. А знали б ви, який драйв ми переживаємо готуючи "Студентську весну"!

Загалом, сумно не буває. Можна й із викладачами пореготати, і з деканом у боулінг пограти (так, у нас і таке є!). Але найголовніше те, як усе це майстерно поєднується з якісним учбовим процесом. Адже запорука нашого успіху — сприятливий психологічний клімат. Саме його нам і створили. Доценти і професори — це не лише надзвичайно освічені й поважні персони, а,  насамперед, справжні Люди.

Дух філфаку неможливо передати словами сповна. Його треба відчути, дихати цим повітрям, бути у цій тусовці. Тож мій челендж відбувся. І я з захопленням чекаю на виклики. Адже впевнена, що не помилилася, що тут я матиму постійний конфлікт, який є рушієм розвитку: конфлікт який має тенденцію до вирішення!

 Тож приєднуйсяі ти, тут вистачить місця для всіх!

1014
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30