Фізико-математичний факультет
Математика. Фізика. Інформатика.

225 лютого 2021 року в групі ФМ-20 та ФІ-21 проведена кураторська година (куратор доцент кафедри фізики та методики її навчання Мальченко Світлана Леонідівна), присвячена Міжнародному дню рідної мови, який відмічався 21 лютого 2021 та 150-річчю з дня народження Лесі Українки.

3

45

21 лютого святкується Міжнародний день рідної мови. Цю дату визначено в жовтні 1999 року на 30-ій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, й відзначається щорічно з 2000 року, а в Україні це свято існує з 2002 року. Міжнародний день рідної мови був встановлений з метою вшанування пам'яті загиблих захисників бенгальської мови в Республіці Бангладеш, де 21 лютого 1952 року з нечуваною жорстокістю розстріляли студентів-демонстрантів.

7

Студенти і куратор обговорили статус РІДНОЇ мови, її роль для формування нації і зміцнення держави. Можна знати багато мов, але рідна мова одна й є важливим елементом культурної свідомості кожної людини.

Крім обговорення й висловлення думок про постать Лесі Українки, її творчість та її вклад в розвиток української культури та літератури, до дня народження Лесі України серед студентів 1 курсу спеціальності Середня освіта (Фізика) проведений флешмоб: кожен підготував та поділився у групі вайбер улюбленим віршем Лесі Українки.

8

14601
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша