Фізико-математичний факультет
Математика. Фізика. Інформатика.

У плеяді традиційних заходів, що символізують важливість мови та писемності для формування національної ідентичності, особливе місце відводиться Радіодиктанту національної єдності. Цього року, 27 жовтня, студенти Криворізького державного педагогічного університету приєдналися до символічного заходу, що став традиційною складовою святкування Дня української писемності та мови.

Радіодиктант

Не залишились осторонь і студенти фізико-математичного факультету, вони взяли активну участь у написанні диктанту. Кучевська Анна з МІ-22, Хватова Аліса з І-23 та Онищенко Яна з І-21 випробували свої знання української мови, підтвердили високий рівень мовної грамотності та відданість національним цінностям.

Цьогорічний Радіодиктант мав назву «Дороги України», який написала поетеса, перекладачка, авторка прозових творів, лауреатка Шевченківської премії - Катерина Калитко. Звучав диктант у виконанні видатного актора театру та кіно, театрального режисера - Олексія Гнатковського. Тож цей захід не лише підкреслив важливість мови та писемності, але й об'єднав представників різних суспільних верств у спільному акті підтримки рідної мови та культури.

Сучасний світ накладає певні виклики на збереження мовної спадщини та розвиток мовної культури. Тому такі заходи, як Радіодиктант національної єдності, є важливим кроком у збереженні та популяризації української мови серед молодого покоління. Вони сприяють формуванню високого рівня мовної грамотності та національної свідомості, що є запорукою майбутнього успіху нашої держави в умовах глобалізації та інформаційних викликів.

Файл 008

25518
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30