Кафедра перекладу та слов'янської філології
Факультет іноземних мов

У межах стажування в Інституті перекладознавства Гайдельберзького університету (Німеччина) професорка кафедри перекладу та слов’янської філології, д.філол.н., доц. М.В.Варданян взяла участь у семінарах та тренінгах  «Kick-off Meeting: Translate 4EU+. A Translation Project by the Cooperative Network Philotrans», що відбувся 9-10 жовтня 2023.

вард3.png

У проєкті Philotrans традиційно бере участь академічна спільнота європейських університетів, серед яких університети Німеччини, Польщі, Чехії тощо. Цей проєкт передбачає кілька етапів. На першому етапі для студентів бакалаврату, магістратури та аспірантури з університетів-партнерів доступно кілька онлайн-курсів. На другому етапі визначається  низка спільних компетенцій та створюється структура спільних навчальних модулів. На третьому етапі запроваджується можливість отримати після закінчення навчання додатковий диплом в одному з університетів-партнерів (наприклад, сертифікат магістра з третьої іноземної мови). Крім того, цей проєкт має на меті створити всеосяжну мережу філологічних та транслатологічних дидактичних модулів, які дозволять використовувати різні гнучкі траєкторії навчання та проведення спільних ступенів, які поєднують ключові компетенції з філології іноземних мов та перекладознавства.

вард1.png

Семінари та тренінги проєкту Philotrans були присвячені сучасним технологіям в перекладі та охоплювали такі теми:

Introduction to Sketch Engine and terminology extraction

Compilation of reference corpora

Terminology extraction

Introduction to our CAT Tool

вард.png

Тренінги передбачали представити особливості роботи з такими перекладацькими платформами як Sketch Engine та TMS Phrase. Як передбачається проєктом “Translate 4EU+ – A Translation Project by the Cooperative Network Philotrans”, студенти та викладачі університетів-партнерів володітимуть спільними компетенціями та працюватимуть на одних платформах із перекладу задля формування спільних освітніх цілей та академічних проєктів. 

вард2.png

23843
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31