1

Міжнародний благодійний Фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» та Спілка ректорів вищих навчальних закладів України запрошують представників академічних спільнот взяти участь у проєкті «Інноваційний університет та лідерство. Фаза VI: Моделі академічної автономії та університет в системі освіти впродовж життя».

Пропонований проєкт реалізується з 2014 року й проходить за підтримки Міністерства освіти і науки Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України та під почесним патронатом Фундації польських ректорів - Інституту суспільства знань. Співорганізаторами є Варшавський університет, Ягелонський університет, Фундація Artes Liberales; Міжнародний благодійний Фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Спілка ректорів вищих навчальних закладів України.

2

Головна ідея проєкту - ідентифікація потенційних лідерів змін в українських університетах, які знаходяться на позиціях керівників академічних та управлінських підрозділів, науково-педагогічного персоналу та готові вже невдовзі взяти на себе відповідальність за модернізацію української вищої школи. Саме для цих людей буде забезпечено високоякісний тренінг з особливостей реалізації академічної автономії в умовах сучасної європейської вищої школи, вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі lifelong learning, допомоги у створенні персональної мережі корисних та перспективних контактів, реалізації інноваційних мікропроєктів в своїх вищих навчальних закладах та університетських центрах, долучення до спільноти учасників проєкту.

3

Метою проєкту є підготовка двох груп академічних лідерів, що мають бажання та здатні сприяти впроваджуванню в практики української вищої школи сучасних моделей академічної автономії (група К: 9 жовтня - 5 листопада 2022 р.), орієнтовані на вивчення польського досвіду побудови програм розвитку університетів в системі lifelong learning (група L: 6 листопада - 3 грудня 2022 р.) і передбачає інтенсивне тренінгове навчання в Україні та Польщі та підготовку й реалізацію відповідних індивідуальних мікропроєктів. Претенденти на участь в обох групах мають до 20 липня 2022 року (до 18.00) надіслати заявки на участь в проєкті електронною поштою на адресу Міжнародного благодійного Фонду «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики» [email protected].

Організатори проєкту з української та польської сторони здійснять відбір учасників на конкурсній основі. Детальніше про схему реалізації проєкту та зміст і оформлення заявки можна дізнатися за посиланням.

19622
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31