Факультет української філології
Українська мова і література

28 жовтня 2024 року відбулася зустріч гаранта ОПП «Українська мова та література, зарубіжна література» доцента кафедри української та зарубіжної літератури Наталі Володимирівни Яременко зі здобувачами освіти факультету української філології, які навчаються за відповідною освітньою програмою.

УМЛЗ_28.10.24_1.png

На зустрічі були присутні студенти груп УМЛ перших-четвертих курсів, декан факультету доцент Любов Миколаївна Семененко, член робочої групи ОП доцент кафедри української мови Ганна Глебівна Асмаковська, здобувачка освіти за освітньою програмою, член робочої групи Уляна Ірха.

У процесі обговорення змістового наповнення освітньої програми, а також його структурних елементів Наталя Володимирівна акцентувала на тих змінах, яких зазнала ОП відповідно до побажань студентів  задля забезпечення реалізації їхньої освітньої траєкторії. Окрему увагу звернено на особливості опитування, здійснюваного серед здобувачів освіти, на важливості й стратегічній меті таких моніторингових заходів.

УМЛЗ_28.10.24_4.png

УМЛЗ_28.10.24_5.png

Декан факультету Любов Семененко презентувала каталог нормативних та вибіркових ОК, наголосивши на специфіці та процедурі вільного вибору дисциплін. Надзвичайно важливим завданням є процес узаємодії здобувачів освіти з науково-педагогічними працівниками факультету та університету загалом, що має відповідати принципам академічної культури та доброчесності.

Любов Миколаївна звернулася до нормативно-правової бази КДПУ, виокремивши основні позиції у «Положенні про запобігання конфліктних ситуацій», «Положенні про організацію освітнього процесу» та інших документах закладу освіти, згідно з якими здобувачі освіти мають певні права і обов’язки. Важливо, що НПП факультету, деканат відкриті до діалогу зі студентами й зацікавлені у вирішенні складних питань, оскільки загальною тенденцією забезпечення нормального й комфортного освітнього середовища є врахування потреб і запитів здобувачів освіти.

УМЛЗ_28.10.24_6.png

УМЛЗ_28.10.24_7.png

Зустріч пройшла в доброзичливій атмосфері, була інформативною і насиченою різними питаннями, які хвилюють студентів різних курсів. Подібні зібрання стимулюють учасників освітнього процесу до продуктивної співпраці задля покращення якості надання освітніх послуг і підготовки фахівців за ОП «Українська мова та література, зарубіжна література» для сучасного ринку праці.

27951
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31