Кафедра перекладу та слов'янської філології
Факультет іноземних мов

Улітку 2022 року за ініціативою доктора філологічних наук, професора, професора кафедри перекладу та слов'янської філології Н. С. Кудрявцевої між Криворізьким державним педагогічним університетом та Університетом Грайфсвальда (Німеччина) було укладено угоду про партнерство в рамках програми академічної мобільності Erasmus+. Відповідно до умов програми, дві студентки КДПУ вже навчаються у Грайфсвальді протягом другого семестру 2022-2023 навчального року.

Студентки магістратури факультету іноземних мов Тетяна Нікітенко (ОП «Філологія. Переклад») та Марина Моргунова (ОП «Англійська мова. Зарубіжна література), які стали фіналістами конкурсного відбору за програмою Erasmus+, розповіли про навчання в Грайфсвальдському університеті:

«Навчання чимось схоже на те, до якого ми звикли в КДПУ, тому що теж використовується платформа Moodle. Там містяться завдання з домашньої роботи, а також відеозаписи лекцій, які можна переглянути повторно. Основною відмінністю є, звичайно, те, що навчання наразі проводиться не в дистанційному, а в очному форматі. Загалом усе дуже сучасно, активно використовуються різноманітні технічні засоби, студенти ходять на заняття з планшетами і ноутбуками. Під час пари завантажуємо завдання, тут же опрацьовуємо і відправляємо викладачеві на імейл. Нам також пропонують переглядати відео-заняття Кембриджського університету, які доступні на YouTube.

Німецькі викладачі завжди на зв’язку, пишуть листи, цікавляться, чи нам усе зрозуміло, проводять індивідуальну роботу. На курсах «Error correction» і «С-1 prep» (курси з англійської мови) проводилося опитування студентів стосовно того, на чому саме їм би хотілося зосередитися в навчанні – лексиці, граматиці, правописі або на чомусь ще. Відповідно до побажань студента, формується його домашня робота, яку викладач готує для кожного індивідуально з метою підвищити знання в необхідній галузі».

зображення_2023-05-08_201906488.png

Студентки ФІМ Тетяна Нікітенко і Марина Моргунова на навчанні в Грайфсвальді.

Студентки також поділилися враженнями від перебування в Німеччині:

«Грайфсвільд затишне, тихе і спокійне містечко, яке знаходиться на березі Балтійського моря. Тому тут неподалік навіть є пляж. Майже всі в місті говорять англійською, тому мовний бар’єр не відчувається, якщо не володієш німецькою. Студентський міжнародний комьюніті щотижня проводить різні цікаві заходи: бранчі, походи до боулінг клубу, історичні екскурсії містом, вело-тури містом та довкола. А також організовують поїздки Німеччиною. Нещодавно для всіх українських студентів, які зараз навчаються в Грайфсвальді, було організовано триденний тур в Берлін, який з проїздом і проживанням коштував усього 40€! Адже решту витрат взяв на себе університет. Враження від Берліну – захват! Місто не спить ні вдень, ні вночі. Транспортна логістика дозволяє відвідати всі куточки міста. Побачили Рейхстаг, Бранденбурзькі ворота, Іст Сайд галерею, Берлінський зоопарк та багато інших цікавих місць у Берліні.

Німеччина дуже привітна! Відчувається солідарність з Україною: скрізь наші жовто-блакитні прапори – на всіх університетах, центральних площах, державних установах та й просто у вікнах багатоквартирних будинків».

зображення_2023-05-09_094229837.png

Грайфсвальдський університет (філологічне відділення)

Грайфсвальдський університет ім. Ернста-Моріца Арндта заснований в 1456 році і є одним з найстаріших університетів Німеччини та всієї Європи. Тепер там навчаються і наші студенти, студенти КДПУ.  

зображення_2023-05-09_094346293.png

Українські студенти Графсвальдського університету в Берліні

Новий відбір претендентів на навчання в осінньому семестрі 2023-2024 н.р. вже відбудеться 12 травня. Поспішайте подавати заявки на конкурс. Деталі на сайті кафедри перекладу та слов’янської філології.

 

 

22282
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша