Кафедра туризму та економіки
Факультет географії, туризму та історії

12-16 квітня 2021 року на базі Державного університету економіки та технологій (м. Кривий Ріг), відбувся черговий  IV Міжнародний науковий конгрес SOCIETY OF AMBIENT INTELLIGENCE 2021, який об'єднав понад 500 учасників з більш ніж 20 країн світу. Участь у конгресі взяли вчені та науковці з України, Латвії, Польщі, Узбекистану, Таджикистану, Казахстану, Грузії.

В межах Конгресу були проведені тематичні секції, панельні дискусії, студентські конкурси, тощо. На розгляд і обговорення учасників були винесені наступні наукові напрямки:

1.Інформаційні технології та інновації в бізнесі.

2.Бізнес-комунікації та лінгвістика.

3.Цифрове суспільство в національних правових системах.

4.Соціальна робота та штучний інтелект.

5.Екологія та простір життя.

6.Механічна інженерія та мехатронні системи.

Незважаючи на складні умови пандемії, конгрес став необхідною та потужною платформою міждисциплінарних дебатів, поширенням останніх результатів досліджень, обміном досвідом та ідеями, успішним науковим нетворкінгом і пошуком нових наукових партнерів.

Конгрес відбувся у дистанційному режимі, на платформі ZOOM BUSINESS. Від кафедри туризму та економіки учасником конгресу стала доцент Дарья Шиян. Спільно з  колегами кафедри Географії та методики її навчання доцентом  О.Й. Лакомовою, викладачем Т.А. Карпенко (КДПУ) та професором, доктором географічних наук С.П. Сонько (Уманський національний університет садівництва), на конгресі була представлена колективна наукова робота «Екологія міста та роль туризму в формуванні простору життя (на прикладі урбоекосистем міст Кривий Ріг та Умань)».

Автори дослідили та  проаналізували онтологічну приналежність категорії «простір життя», на конкретних прикладах урбоекосистеми міст Кривий Ріг та Умань дослідили численні аспекти формування сучасного простору життя. Туристична діяльність та туристичні ресурси розглядалися авторами як царина гармонізації відносин людини і середовища в сучасних умовах формування простору життя.

Підсумком такого масштабного заходу є публікація у французькому виданні  SHS Web of Conference та міжнародний сертифікат учасника конгресу ISCSAI 2021.

1 3
4 5
6 7

 

15309
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша